Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Η Μέρκελ αποθεώνει Ερντογάν!

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ Αρχείου
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ Αρχείου

Έναν… μάλλον απρόσμενο σύμμαχο και μάλιστα στο πρόσωπο της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελας Μέρκελ βρήκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν! Την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί την Ε.Ε., η καγκελάριος της Γερμανίας τον αποθεώνει για το ρόλο της Τουρκίας στην προσφυγική κρίση!

Μπορεί ο Ερντογάν με κάθε ευκαιρία να απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση πως δεν θα προχωρήσει τη συμφωνία του Μαρτίου για το μεταναστευτικό, η Μέρκελ όμως θεωρεί πως η Τουρκία είχε η χώρα με τη μεγαλύτερη συμβολή στην προσπάθεια αντιμετώπισης της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης!

Η Μέρκελ, σε συνέντευξή της στο δίκτυο εφημερίδων RedaktionNetzwerk Deutschland, τόνισε πως «η Τουρκία, ως μέλος του ΝΑΤΟ, είναι ένας σημαντικός εταίρος. Είναι δε σημαντική και για την επίλυση συγκεκριμένων διενέξεων. Σκέφτομαι ειδικά το δράμα που εκτυλίσσεται στην Συρία. Η Τουρκία έχει υποδεχτεί τρία εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες. Αυτό είναι μεγάλο επίτευγμα. Είναι έτσι η χώρα με την μεγαλύτερη συμβολή στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής καταστροφής στην Συρία».

Παράλληλα, επεσήμανε πως μια καλή σχέση είναι προτιμότερη από μια τεταμένη και σε αυτό το πνεύμα διεξάγει και η ίδια τις συνομιλίες της με τον Τούρκο πρόεδρο. «Η απόπειρα πραξικοπήματος με πολλά θύματα αποτελεί για την Τουρκία ένα άσχημο σημείο καμπής», είπε.

Μίλησε επίσης για «σιδική σχέση» μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας, λόγω κυρίως της παρουσίας περισσότερων από τριών εκατομμυρίων πολιτών με τουρκικές ρίζες στη χώρα και εκφράζει την πεποίθηση ότι «αυτό θα παραμείνει έτσι».

Παραδέχεται ότι υπάρχουν απογοητευτικά παραδείγματα ανεπιτυχούς ενσωμάτωσης, αλλά τονίζει ότι θα ήταν εντελώς λάθος να εξαχθούν από αυτό συμπεράσματα για όλους τους τουρκικής καταγωγής πολίτες που ζουν στην Γερμανία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε