Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Μέρκελ εκνευρίστηκε με τον Σαρκοζί

Η Μέρκελ εκνευρίστηκε με τον Σαρκοζί

Η Γερμανίδα καγκελάριος που είχε εκφράσει δημόσια την υποστήριξή της στο Νικολά Σαρκοζί, βλέποντας τον να αλλάζει, αποκλείει πλέον κάθε ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε κάποια από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του.

Η καγκελάριος και πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος Χριστιανοδημοκρατική Ένωση εξέφρασε τον εκνευρισμό της σε στενούς της συνεργάτες όταν πληροφορήθηκε πως ο Σαρκοζί δεν επιθυμεί πλέον την παρουσία της σε κάποια προεκλογική συγκέντρωση, έγραψε χθες το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην έκδοσή του στο Διαδίκτυο.

Ο Σαρκοζί απείλησε προ ημερών ότι η Γαλλία θα αποχωρήσει από το χώρο Σένγκεν εάν οι ευρωπαϊκές συνθήκες για την ελεύθερη μετακίνηση προσώπων δεν αναθεωρηθούν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι η Μέρκελ θα πάει «κάποια στιγμή» στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στη Γαλλία για να «μιλήσει για την Ευρώπη» μαζί του, αλλά δε θα εμφανιστεί σε κάποια προεκλογική εκδήλωση διότι «αυτή είναι θέμα των Γάλλων».

Η Μέρκελ είχε εκφράσει δημόσια την υποστήριξή της στον υποψήφιο πρόεδρο Σαρκοζί με την ευκαιρία ενός γαλλογερμανικού κοινού υπουργικού συμβουλίου στις αρχές του Φεβρουαρίου στο Παρίσι. “Υποστηρίζω τον Νικολά Σαρκοζί. . . καθώς ανήκουμε σε φιλικά κόμματα”, είχε πει.

Διαβάστε επίσης :

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε