Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Η Μέρκελ επαναλαμβάνεται: “Πρέπει η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της”

Η Μέρκελ επαναλαμβάνεται: “Πρέπει η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της”

Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για να παραμείνει στην ευρωζώνη, επιμένει η καγκελάριος Μέρκελ για άλλη μια φορά.

Σίγουρα έχουμε χάσει πλέον το μέτρημα από τις δηλώσεις που κάνουν Μέρκελ, Σόιμπλε, Μπαρόζο και όλοι οι άλλοι οι “μεγάλοι” της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μας καλούν καθημερινά να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και να μας απειλούν ότι αν δεν το κάνουμε θα βγούμε από το μετρό.

Η Ελλάδα οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς τους πιστωτές της και να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί, αν θέλει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, προειδοποίησε εκ νέου το Βερολίνο.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Passauer Neue Presse που θα δημοσιευθεί στο αυριανό της φύλλο, η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σημειώνει:

   “Ήθελα πάντα η Ελλάδα να παραμείνει εντός της ζώνης του ευρώ. Αυτό δεν έχει αλλάξει”. Η Αθήνα οφείλει από την πλευρά της “να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προς την Τρόικα και τις μεταρρυθμίσεις” που υποσχέθηκε, τόνισε.

   “Είναι ο μόνος τρόπος για την Ελλάδα να επιστρέψει στη σταθερότητα και την οικονομική ισχύ”, πρόσθεσε.

   Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, συμμετείχε στο χορό των δηλώσεων σήμερα λέγοντας ότι η Αθήνα δεν θα λάβει άλλα χρήματα χωρίς την τήρηση των δεσμεύσεων έναντι των πιστωτών της.

   “Εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει τις μεταρρυθμίσεις, δεν νομίζω ότι οι δόσεις της οικονομικής ενίσχυσης θα πρέπει να καταβληθούν”, προειδοποίησε από τις Βρυξέλλες. Η θέση του Βερολίνου είναι να υποστηριχθεί η Ελλάδα “αλλά αυτό προϋποθέτει ότι θα πληρούνται οι όροι που επιτεύχθηκαν μέσω διαπραγμάτευσης” τόνισε.

Κάτι ανάλογο έκανε σήμερα για άλλη μια φορά και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε. ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η τρόικα δεν έρχεται στην Αθήνα

Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι καλή, περιμένω συναρπαστικό καλοκαίρι!

“Μνημόνιο ή έξω απ’ το ευρώ” – Άμεση απειλή της ΕΚΤ για την τήρηση των μέτρων

Και να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, σιγά μην το αφήσει η Γερμανία να καταρρεύσει!

“Αν δεν βρει συνομιλητή η τρόικα με την Ελλάδα τότε δεν θα δώσει την επόμενη δόση!”

Απειλή Μπαρόζο: “Επιλέξτε. Λιτότητα ή Χρεοκοπία”!

Μπαρόζο προς Ελλάδα: “Σεβαστείτε ότι υπογράψατε αλλιώς οι συνέπειες θα είναι πολύ αρνητικές”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε