Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι στήριξε το Ισραήλ στην αναμέτρηση με τη Γάζα

Η Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι στήριξε το Ισραήλ στην αναμέτρηση με τη Γάζα

Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ εξέφρασε, σήμερα, τη λύπη της που στη χώρα της καταγράφεται (ακόμα τώρα) “υψηλό επίπεδο αντι-σημτισμού”, στο τέλος των επαφών που έκανε πρώτη φορά καγκελάριος με το Κεντρικό Ισραηλιτικό συμβούλιο Γερμανίας.

Η ίδια, παρότρυνε για “ανεκτικότητα” απέναντι στις θρησκευτικές πεποιθήσεις του άλλου.

Ταυτοχρόνως, επιβεβαίωσε ότι το Βερολίνο παρείχε στο Ισραήλ τη στήριξή του στην πρόσφατη αναμέτρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

“Κάθε κράτος έχει δικαίωμα (κάθε κυβέρνηση έχει το σχετικό καθήκον) : στην άμυνα, την αυτο-άμυνα, στην προστασία των πολιτών του”, αποσαφήνισε η καγκελάριος της Γερμανίας, σύμφωνα με το Γερμανικό πρακτορείο.

Η Μέρκελ, συνομιλώντας με το Κεντρικό Ισραηλιτικό συμβούλιο (με τα 120 χιλιάδες μέλη), χαρακτήρισε “πολύτιμο” το δικαίωμα στην τέλεση των καθηκόντων-τελετουργικών της θρησκείας εκάστου ατόμου.

‘Εχει προηγηθεί στη διάρκεια του 2012 μια γερμανική δικαστική απόφαση, η οποία προκάλεσε θυμό στους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους. Σύμφωνα με αυτήν, από δικαστήριο στην Κολονία, “η περιτομή στο αγόρι ισοδυναμεί με σωματική βλάβη”.

Η καγκελάριος Μέρκελ ανήγγειλε ότι “έως το τέλος Δεκεμβρίου πιθανόν να έχει ψηφιστεί στην Κάτω Βουλή διάταξη”, που θα εγγυάται το δικαίωμα των Εβραίων της Γερμανίας να γίνεται στα αγόριά τους περιτομή, στο ξεκίνημα της ζωής.

Μετά το Ολοκαύτωμα κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, η εβραϊκή κοινότητα Γερμανίας μεγάλωσε με πολύ αργό ρυθμό έως ότου να πέσει το Τείχος στο Βερολίνο, το φθινόπωρο του ’89.

Ακολούθως όμως, κατέφθασαν περίπου 220 χιλιάδες εβραϊκές οικογένεις από την περιοχή της ΕΣΣΔ, εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί ήταν θρησκευόμενοι, σημειώνει το Γερμανικό πρακτορείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

”Η Μέρκελ σκέφτεται μόνο την καριέρα της”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε