Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε λένε ψέματα για την Ελλάδα”

“Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε λένε ψέματα για την Ελλάδα”

Δριμεία επίθεση κατά της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπέλυσε ο αρμόδιος Εξωτερικών Υποθέσεων των Πρασίνων στη Μπούντεσταγκ, κατηγορώντας τους ότι ψεύδονται στο θέμα της Ελλάδας. Κατηγόρησε την καγκελάριο της Γερμανίας και τον υπουργό Οικονομικών της χώρας ότι κοροϊδεύουν τους βουλευτές υπό το φόβο του ακροδεξιού κόμματος “Εναλλακτική για τη Γερμανία”.

«Η κ. Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε από τον φόβο του Κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) εξαπατούν την κοινοβουλευτική τους ομάδα. Τους λένε ότι δεν θα γίνει κούρεμα του (ελληνικού) χρέους και ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει οπωσδήποτε. Τώρα αποκαλύπτεται αυτό το ψέμα, εν μέσω προεκλογικού αγώνα: Είναι αναπόφευκτη η διαγραφή ελληνικού χρέους από τους Ευρωπαίους» υποστήριξε ο Γιούργκεν Τριτίν, σε συνέντευξή του στη εφημερίδα Rheinische Post.

«Μέρκελ και Σόιμπλε διακινδυνεύουν μια περιττή συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, μόνο και μόνο για να ξεπεράσουν τις εθνικές εκλογές. Αυτό όμως είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που απαιτείται τώρα» πρόσθεσε ο πρώην συμπρόεδρος του κόμματος των Πρασίνων.

«Σωστή απάντηση στον Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι να κρύβεται κανείς αλλά να κρατήσει ενωμένη την Ευρώπη. Σε αυτό περιλαμβάνεται και το να μην εκφοβίζεται η Ελλάδα» τόνισε ο Γιούργκεν Τριτίν, πρώην υπουργός (Περιβάλλοντος) στην κυβέρνηση του καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε