Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Η Μέρκελ και οι… φίλοι της κατά του Όλαντ!

Η Μέρκελ και οι… φίλοι της κατά του Όλαντ!

Αγαπάει τόσο πολύ τον Νικολά Σαρκοζί ή απλά δε θέλει να μπει σε… περιπέτειες η Άνγκελα Μέρκελ; Μάλλον το δεύτερο γι’ αυτό και φτιάχνει ομάδα κρούσης κατά του Φρανσουά Όλαντ.

Πρόκειται για ναι αποκάλυψη του περιοδικού Spiegel που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λοιπόν, η Γερμανίδα καγκελάριος δε θέλει ούτε να σκέφτεται ότι ο σοσιαλιστής Φρανσουά Όλαντ να νικήσει τον δεξιό Νικολά Σαρκοζί στις γαλλικές προεδρικές εκλογές.

Γιατί ο Όλαντ έχει δεσμευτεί ότι σε περίπτωση που κερδίσει την προεδρία της Γαλλίας, θα επαναδιαπραγματευτεί το Σύμφωνο Σταθερότητας. Και αυτό ακριβώς είναι που θέλει ούτε να σκέφτεται η Μέρκελ. Και έτσι αποφάσισε να συσπειρώσει την ευρωπαϊκή δεξιά!

Σύμφωνα με το Spiegel, η Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι και της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον έχουν συμφωνήσει να μην συναντηθούν με τον σοσιαλιστή υποψήφιο!

Ο Φρανσουά Ολάντ έχει ζητήσει να συναντηθεί με τη Μέρκελ αλλά ακόμη δεν έχει οριστεί ημερομηνία.

Η Μέρκελ έχει από νωρίς (πριν καν ανακοινώσει την υποψηφιότητα του ο ίδιος ο Σαρκοζί) τη στήριξη της στον Γάλλο πρόεδρο για μια νέα θητεία. Και αυτό έκανε έξαλλο τον Ολαντ.

Εκείνο που επίσης προκαλεί εντύπωση είναι το πως ο Ντέιβιντ Κάμερον συμφώνησε να… στηρίξει τον Σαρκοζί, όταν κάνεις στη Βρετανία δεν έχει ξεχάσει το «σκάσε εσύ» που είχε πει ο Γάλλος πρόεδρος στον Βρετανό πρωθυπουργό σε μια Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Αντιδράσεις απο τους Σοσιαλιστές

Το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα πάντως αντέδρασε έντονα. “Αγγελα Μέρκελ το παρακάνεις!”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς, ένας από τους γραμματείς του Σοσιαλιστικού Κόμματος. “Αυτό το μποϊκοτάρισμα δεν είναι καθόλου φιλικό, είναι απαράδεκτο και θα έχει ελάχιστες επιπτώσεις στις εκλογές. Διότι η εχθρότητα της καγκελαρίου δεν θα βρει θετική απήχηση στους συμπατριώτες μας. Παίρνει (η Μέρκελ) ένα απερίσκεπτο ρίσκο”, τονίζει ο σοσιαλιστής αξιωματούχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαρκοζί: Ο μόνος τρόπος για να με βλέπετε είναι να με εκλέξετε ξανά

Κράτησαν όμηρο σε ένα μπαρ τον Σαρκοζί – Απεγκλωβίστηκε μετά από επιχείρηση της αστυνομίας για να μπορέσει να πάει Βρυξέλλες!

Απίστευτο γέλιο με την προεκλογική καμπάνια του Σαρκοζί!

Η Μέρκελ στηρίζει Σαρκοζί για πρόεδρο!

Αλεύρωσε…πολιτικό! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο Oλάντ θα διαπραγματευτεί τη νέα Συνθήκη, αν εκλεγεί… (Τη Μέρκελ τη ρώτησε;)

«Επαναδιαπραγμάτευση είπατε; Είστε αφελής κ. Όλαντ»

Ο Μόντι μπαίνει στον “κύκλο” των Μερκοζί!

Ο Σαρκοζί σνομπάρει τον Κάμερον! Δείτε βίντεο

Σαρκοζί σε Κάμερον: Για το ευρώ, βούλωστο!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε