Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Μέρκελ “κράζει” την Ελλάδα: “Υπάρχει πρόβλημα στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της Ευρώπης”

Η Μέρκελ “κράζει” την Ελλάδα: “Υπάρχει πρόβλημα στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της Ευρώπης”

– Χωρίς να την κατονομάζει η καγκελάριος της Γερμανίας επιτίθεται στην Ελλάδα για τους συνοριακούς ελέγχους
– Η προστασία των εξωτερικών συνόρων δεν εξελίσσεται πολύ καλά εκεί όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θαλάσσια σύνορα λέει η Μέρκελ
– Πρέπει να προστατεύσουμε τα εξωτερικά μας σύνορα αν θέλουμε να διατηρήσουμε τη Σένγκεν σημειώνει
– Τη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος θα βρεθεί για δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων μηνών στην Τουρκία
– Δείγμα πανικού από τη Γερμανίδα καγκελάριο που βλέπει τη δημοτικότητά της στα τάρταρα εξαιτίας του προσφυγικού

Μόλις λίγες μέρες μετά τη συνάντησή της στο Λονδίνο με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λίγα 24ωρα πριν βρεθεί ξανά στην Τουρκία για δεύτερη φορά σε διάστημα μερικών μηνών και ενώ χάνει την εμπιστοσύνη των Γερμανών λόγω της προσφυγικής κρίσης, η Άνγκελα Μέρκελ βρήκε (ξανά) το ίδιο εξιλαστήριο θύμα: την Ελλάδα. Και επιτέθηκε στη χώρα μας για τους ελέγχους στα σύνορα!

Η απόφασή της, το περασμένο καλοκαίρι να ανοίξει τα σύνορα της Γερμανίας για να υποδεχτεί πρόσφυγες από τη δοκιμαζόμενη από τον εμφύλιο Συρία (περισσότεροι από ένα εκατομμύριο έχουν φτάσει τον τελευταίο χρόνο) κοστίζει ακριβά στην Άνγκελα Μέρκελ. Και όχι οικονομικά, γιατί τα φθηνά εργατικά χέρια έχουν βοηθήσει τη γερμανική οικονομία. Της στοιχίζει πολιτικά και ειδικά δημοκοπικά, με τη δημοτικότητά της στα τάρταρα για πρώτη φορά τα τελευταία 4,5 χρόνια και το σχεδόν 40% των Γερμανών να θέλει την πτώση της και το 80% αμφιβάλει για την ικανότητα της κυβέρνησής της να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση!

Σε μια κίνηση πανικού, η καγκελάριος της Γερμανίας αποφάσισε να βρει εξιλαστήριο θύμα και αυτή είναι ξανά η Ελλάδα, στην οποία επιτέθηκε το Σάββατο (06.02.2016) για τη φύλαξη των ευρωπαϊκών της συνόρων. Όπως αναφέρει το Reuters, η Μέρκελ ζήτησε καλύτερους ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να διατηρηθεί η ζώνη ελεύθερης διακίνησης Σένγκεν.

«Χρειάζεται να προστατεύσουμε τα εξωτερικά μας σύνορα γιατί θέλουμε να διατηρήσουμε τη Σένγκεν» είπε η Μέρκελ και πρόσθεσε πως η αποτυχία της προστασίας των συνόρων της Ε.Ε. θα έβαζε σε κίνδυνο την ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων, η οποία είναι η βάση για τον πλούτο της Ένωσης.

Δεν κατονόμασε την Ελλάδα, αλλά είπε πως «η προστασία των εξωτερικών θαλάσσιων συνόρων δεν εξελίσσεται πολύ καλά». Οι… μπηχτές της Μέρκελ έρχονται ενώ τη Δευτέρα (08.02.2016) η Γερμανίδα καγκελάριος θα βρεθεί ξανά στην Άγκυρα για να συναντήσει τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέντ Νταβούτογλου ώστε να βρεθεί μια λύση για να σταματήσει το κύμα προσφύγων.

Πηγή: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε