Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Μέρκελ ψάχνει την ηρεμία της και πήγε… διακοπές!

Η Μέρκελ ψάχνει την ηρεμία της και πήγε… διακοπές!
Θα κάνει μόνο μια εβδομάδα διακοπές σε ορεινό χωριό της Β. Ιταλίας. Και πολύ θα κάτσει!

«Η κυρία Μέρκελ έχει μία εβδομάδα διακοπών κατά τη διάρκεια των οποίων το μόνο που αναζητεί είναι η γαλήνη και η ηρεμία. Δεν επιθυμεί να συναντηθεί με πολιτικούς ενώ οι κάτοικοι της κοινότητας Σόλντα αλλά ακόμη και οι τουρίστες που επισκέπτονται τα μέρη αυτά είναι διακριτικοί τόσο όσο χρειάζεται ώστε να μπορέσει περάσει η κυρία Μέρκελ μια εβδομάδα ευχάριστων διακοπών».

Με αυτά το λόγια ο διάσημος ιταλός ορειβάτης Ρέινχολντ Μέσνερ, ανεπίσημος οικοδεσπότης της γερμανίδας Καγκελαρίου και του συζύγου της Γιόακιμ Σάουερ στο Αλτο Αντιτζε όπου περνάει τις διακοπές της, εξέφρασε σε δημοσιογράφο της «Ρεπούμπλικα» τις προθέσεις της Ανγκελα Μέρκελ αναφορικά με τις ημέρες που έχει στη διάθεσή της για να ξεκουραστεί.

Η γερμανίδα Καγκελάριος για ακόμη μία χρονιά επέλεξε να περάσει τις ολιγοήμερες διακοπές της στην Ιταλία, στη Σόλντα αυτή τη φορά, με μόλις 350 κατοίκους που μιλούν σχεδόν αποκλειστικά γερμανικά. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της «Ρεπούμπλικα», ίσως να είναι αυτός ο λόγος που η Καγκελάριος επιλέγει εδώ και χρόνια για τις διακοπές της το Νότιο Τιρόλο. Σύμφωνα με τον Μέσνερ, όμως, ο λόγος είναι η αγάπη που τρέφει η Μέρκελ για τα ψηλά βουνά. Μάλιστα ο κορυφαίος ιταλός ορειβάτης ευελπιστεί πως η Καγκελάριος θα βρει λίγο χρόνο για να αναζωογονηθεί ακολουθώντας τον σε κάποια πορεία. Κρίνοντας όμως από τη συνοδεία της μάλλον δεν πρόκειται να αναρριχηθεί ιδιαίτερα ψηλά.

Η συνοδεία της Μέρκελ είναι διπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αντί για 8 οι προσωπικοί σωματοφύλακές της είναι 16, ενώ στη διάθεσή της θα έχει και άνδρες της ιταλικής Αστυνομίας καθώς και των καραμπινιέρων της περιφέρειας του Μπολτσάνο που έχουν εντολή να την ακολουθούν παντού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Κριστίνα κόβει επιταγή και βγαίνει η χώρα από το…

Ομπάμα προς Ευρωπαίους: Κάντε κάτι, θα καταστραφούμε όλοι!
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε