Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λίγα Σύννεφα 8 Αθήνα Αναλυτικά

Η Μέρκελ στάζει μέλι πάλι για την Ελλάδα

Η Μέρκελ στάζει μέλι πάλι για την Ελλάδα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.10.2012 | 16:07
Πρώτη δημοσίευση: 16.10.2012 | 16:07

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή της για μια αλλαγή στάσης της Ελλάδας και υπογράμμισε τις προόδους που έχει πραγματοποιήσει η χώρα και τις προσπάθειές της.

 
 
"Μπορούμε να πούμε πολλά για την Ελλάδα, όμως τώρα έχουν γίνει πραγματικά πολλά εκεί πέρα -- ίσως πιο αργά και λιγότερο αποτελεσματικά απ' ό,τι φανταζόμασταν, αλλά κάτι έχει αλλάξει στο γενικό τρόπο σκέψης τους", δήλωσε η καγκελάριος μιλώντας σ' ένα ακροατήριο Γερμανών επιχειρηματιών στο Βερολίνο.
 
Η Αν. Μέρκελ, η οποία επαναλαμβάνει τακτικά ότι θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, επιμένοντας παράλληλα ότι πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας που ζητούν οι πιστωτές της, είχε μεταβεί την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα.
 
Προηγουμένως είχε μεταβεί επίσης στην Ισπανία, άλλη μια εξασθενημένη χώρα της ευρωζώνης. "Είδαμε με πόση ορμή, με πόση προσήλωση η ισπανική κυβέρνηση εργάζεται για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας", υπογράμμισε σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ.
 
Η καγκελάριος διαβεβαίωσε, εξάλλου, ότι η Γερμανία «είναι σαφές ότι δεν θέλει να διαιρέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση». Υπογράμμισε μάλιστα πως ο στόχος του ευρώ, όταν εισήχθη, δεν ήταν να περιοριστεί μόνο σε 17 χώρες, αλλά να επεκταθεί όσο το δυνατόν περισσότερο σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Η ίδια υπογράμμισε πως πρέπει να γίνει δουλειά για να ενισχυθεί και να εναρμονιστεί η γενική ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης. «Με διαφορετικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας, μια νομισματική ένωση δεν μπορεί να αντισταθεί μακροπρόθεσμα στα σοκ», δήλωσε προσθέτοντας ότι η ανταγωνιστικότητα θα είναι ένα από τα σημαντικά θέματα της επόμενης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής που θα διεξαχθεί, την Πέμπτη και την Παρασκευή, στις Βρυξέλλες.
 
Η Μέρκελ αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα της αγοράς εργασίας. Η καγκελάριος εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι, μολονότι η Ευρώπη έχει μια ενιαία εσωτερική αγορά, δεν έχει και μια ενιαία αγορά εργασίας. Ζήτησε να υπάρξει μεγαλύτερη κινητικότητα των εργαζομένων και καλύτερη εκμάθηση των γλωσσών, σε μια περίοδο που η Γερμανία αντιμετωπίζει δημογραφική ύφεση και έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού.
 
 
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1.  Τρίζει  η Ευρώπη - Ελλάδα και Ιταλία απείχαν από την ψηφοφορία για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό "Τρίζει" η Ευρώπη - Ελλάδα και Ιταλία απείχαν από την ψηφοφορία για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
  2. Ξέσπασμα Ρέντσι: Δεν είμαστε κουμπαράς, ούτε ΑΤΜ της Ευρώπης! Ξέσπασμα Ρέντσι: Δεν είμαστε κουμπαράς, ούτε ΑΤΜ της Ευρώπης!
  3. Νέες απειλές Ερντογάν προς τους Ευρωπαίους για δημοψήφισμα Νέες απειλές Ερντογάν προς τους Ευρωπαίους για δημοψήφισμα
  4. Στις Βρυξέλλες ο Κοτζιάς για το... φαινόμενο Τραμπ Στις Βρυξέλλες ο Κοτζιάς για το... φαινόμενο Τραμπ
  5. Ο Βελγομαροκινός που συντόνισε τις αιματηρές σε Παρίσι και Βρυξέλλες Ο Βελγομαροκινός που συντόνισε τις αιματηρές σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  6. Το μέλλον της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο στην ατζέντα των Υπουργών Άμυνας Το μέλλον της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο στην ατζέντα των Υπουργών Άμυνας
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook