Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Η Μια Φάροου και η πρώην μάνατζερ “καρφώνουν” τη Ναόμι για τα “ματωμένα” διαμάντια

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
«Η Κάμπελ πήρε το διαμάντι από τον Τσάρλς Τέιλορ» κατέθεσε στη Χάγη η ηθοποιός, «έδειχνε απογοητευμένη που δε γυάλιζαν» πρόσθεσε η πρώην μάνατζέρ της.
 

Δύο άνδρες πήγαν στη μέση της νύχτας έβγαλαν ένα βρώμικο χαρτί και το έδωσαν στην Κάμπελ λέγοντάς της «να τα διαμάντια», κατέθεσε η πρώην μάνατζερ της «μαύρης γαζέλας», αδειάζοντας το γνωστό μοντέλο. «Μου τα έδειξε, ήταν αρκετά απογοητευμένη που δεν γυάλιζαν», πρόσθεσε η Γουάιτ, υποστηρίζοντας ότι ο Τέιλορ είχε υποσχεθεί στην Κάμπελ νωρίτερα εκείνο το βράδυ, κατά τη διάρκεια του δείπνου, ότι θα της δώσει διαμάντια.

Το μοντέλο και ο πρώην πρόεδρος της Λιβερίας είχαν «φλερτάρει λίγο» κατά τη διάρκεια αυτού του δείπνου, υποστήριξε η Κάρολ Γουάιτ.

Λίγο νωρίτερα, στο δικαστήριο της Χάγης κατέθεσε η ηθοποιός Μια Φάροου, που επίσης είχε παραβρεθεί στο δείπνο που είχε διοργανώσει ο νοτιοαφρικανός πρώην πρόεδρος Νέλσον Μαντέλα. Η Αμερικανίδα ηθοποιός αποκάλυψε στην κατάθεσή της ότι το εκείνο το βράδυ το μοντέλο πήρε το “ματωμένο διαμάντι” από τον Τέϊλορ, ο οποίος δικάζεται στη Χάγη για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

 
“Μου είπε ότι ξύπνησε μέσα στη νύχτα. Κάποιοι χτυπούσαν την πόρτα της. Τους είχε στείλει ο Τσαρλς Τέιλορ να της δώσουν ένα τεράστιο διαμάντι”, διευκρίνισε η Μία Φάροου.
 
“Απ’ ό,τι θυμάμαι, ήταν αρκετά ενθουσιασμένη”, πρόσθεσε αναφερόμενη σε όσα της είπε η Ναόμι Κάμπελ κατά τη διάρκεια του πρωινού την επομένη του συμβάντος.
 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Τέιλορ, ο οποίος αρνείται την ενοχή του, καθοδηγούσε τους αντάρτες του Ενωμένου Επαναστατικού Μετώπου (RUF), οι οποίοι λυμαίνονταν τη Σιέρα Λεόνε από το 1991 ως το 2001, προκειμένου να ελέγξουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και ιδιαίτερα τα αδαμαντωρυχεία. Η οργάνωση στρατολογούσε παιδιά-στρατιώτες, τους έδινε ναρκωτικά και τα έστελνε να βιάσουν, να βασανίσουν και, σε χιλιάδες περιπτώσεις, να κόψουν τα χέρια και τα πόδια αμάχων. Η ένοπλη σύγκρουση στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 150.000 ανθρώπων.
 
Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος λέγεται ότι απέκτησε αμύθητα πλούτη πουλώντας παράνομα τα λεγόμενα “ματωμένα διαμάντια”, εκδιώχθηκε από την εξουσία στην Λιβερία το 2003 και κατέφυγε στη Νιγηρία, όπου του δόθηκε άσυλο.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε