Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η Νεφερτίτη φέρνει αντιμέτωπες την Αίγυπτο με τη Γερμανία

Η Νεφερτίτη φέρνει αντιμέτωπες την Αίγυπτο με τη Γερμανία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.05.2010 | 20:31
Πρώτη δημοσίευση: 23.05.2010 | 20:19

Η προτομή εκτίθεται στο Νέο Μουσείο του Βερολίνου. Οι Γερμανοί υποστηρίζουν ότι το αρχαιολογικής αξίας εύρημα αποκτήθηκε νομίμως το 1913, ενώ οι Αιγύπτιοι επιμένουν η προτομή να επιστραφεί στην Αίγυπτο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Αίγυπτο, στα πλαίσια της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως το θέμα της προτομής πρέπει να καταστρέψει τις πολιτικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Αιγύπτιος ομόλογος του, Αχμεντ Αμπούλ Γκέιτ, δήλωσε "Θα προχωρήσουμε σε μια συμφωνία που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές".

Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ο υπουργός Πολιτισμού της Γερμανίας είχε δηλώσει ότι η προτομή θα παραμείνει στο Βερολίνο.

Ο Βεστερβέλε τόνισε ότι η προτομή είναι εξαιρετικά ευαίσθητη για να ταξιδέψει και είναι προς το συμφέρον της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς να παραμείνει ασφαλής στο Βερολίνο. Ωστόσο ο Αμπούλ Γκέιτ επανέλαβε την επιθυμία του να δει την προτομή, μαζί με τη μεγάλη συλλογή των αρχαίων αιγυπτιακών θησαυρών που εκτίθενται στη Δύση, να επιστρέφουν στην Αίγυπτο.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook