Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Η Nokia ετοιμάζεται να απολύσει 6.000 υπαλλήλους!

Μετά την απόφαση της Νοkiα να βάλει στις νέες συσκευές της, τα Windows Phone 7 έρχονται τα κακά μαντάτα για τους εργαζόμενους σε αυτήν.

Φαίνεται πως η κίνηση συνεργασίας της Nokia με την Microsoft για την χρήση του λειτουργικού Windows phone 7 στις συσκευές της θα έχει αρνητικά αποτελέσματα στους εργαζόμενους αφού μέσα στο επόμενο έτος αναμένεται να γίνουν περικοπές σε συνολικά 6.000 θέσεις εργασίας.

Οι περικοπές, εξαιτίας του Φιλανδικού δικαίου που θέλει τις εταιρίες να συνεργάζονται με τα συνδικάτα πριν κάνουν περικοπές αλλά κι επειδή η εταιρία έχει ακόμα κάποια σχέδια για το λειτουργικό της(Symbian), αναμένεται να γίνουν σταδιακά κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

Παρά τις αρνητικές συνέπειες στους εργαζόμενους, που έχει η συνεργασία Nokia – Microsoft φαίνεται πως λόγω της δημοτικότητας που έχει η Nokia, το λογισμικό της Microsoft αρχίζει να δείχνει σημάδια ανάκαμψης ενώ πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν οτι σε μερικά χρόνια τα Windows Phone 7 θα είναι το νούμερο 2 λογισμικό μετά το Android.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε