Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 11 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η Ουάσινγκτον δεν θα κηρύξει πτώχευση ποτέ!

Η Ουάσινγκτον δεν θα κηρύξει πτώχευση ποτέ!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.08.2011 | 13:35
Πρώτη δημοσίευση: 21.08.2011 | 09:08

Αυτό είπε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για να καθυσηχάσει τους κινέζους αφού η χώρα τους έχει πολλά δισ σε δολάρια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ουδέποτε πτώχευσαν και ποτέ δεν θα πτωχεύσουν, είπε ο Μπάιντεν μιλώντας σε ένα ακροατήριο στο Πανεπιστήμιο της Σετσουάν στην Τσένγκντου, στη νοτιοδυτική Κίνα, όπου πραγματοποιεί την δεύτερη και τελευταία στάση της πενθήμερης επίσκεψής του στη χώρα.

Ο Μπάιντεν εκφράστηκε για το θέμα αυτό αρκετές φορές σε συναντήσεις του με ανώτατους αξιωματούχους, ειδικά με τον πρωθυπουργό Ουέν Τζιαμπάο. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής των ΗΠΑ, καθώς το Πεκίνο διαθέτει αμερικανικά ομόλογα αξίας 1,17 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην ομιλία του, ο αμερικανός αντιπρόεδρος είπε πως η Κίνα πρέπει να προωθήσει τον "διάλογο ανάμεσα στους πολίτες, τους φοιτητές και την κυβέρνηση", αναφερόμενος για πρώτη φορά δημόσια σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην διάρκεια της επίσκεψής του. Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους αναφέρθηκε σε τέτοια θέματα στις κατ' ιδίαν συναντήσεις του με την κινεζική πολιτική ηγεσία.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο