Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η Ουγγαρία μειώνει τους βουλευτές της

Η Ουγγαρία μειώνει τους βουλευτές της
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.05.2010 | 17:57
Πρώτη δημοσίευση: 20.05.2010 | 17:57

Το ΔΝΤ βρίσκεται στην Ουγγαρία και έχει επιβάλλει δύσκολα μέτρα, ενώ μπορεί να αποτελεί παράδειγμα για όσα θα συμβούν και στην Ελλάδα.

Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας επικύρωσε σήμερα μία τροποποίηση του Συντάγματος --την οποία είχε προτείνει το κεντροδεξιό κόμμα Fidesz, που έχει αναλάβει την εξουσία στη χώρα μετά τις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου-- σύμφωνα με την οποία προβλέπεται μείωση σχεδόν κατά το ήμισυ του αριθμού των βουλευτών. 

Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας θα έχει στο μέλλον έως 200 βουλευτές αντί των 386 που είναι σήμερα. Από το 2014, 13 επιπλέον βουλευτές, που δεν συμπεριλαμβάνονται στους 200, θα αντιπροσωπεύουν τις μειονότητες που ζουν στη χώρα. 

Η μείωση των βουλευτών ήταν μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του μελλοντικού πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, η κυβέρνηση του οποίου θα ορκιστεί στις 29 Μαΐου. Παρόλα αυτά, το Φεβρουάριο του 2009 το Fidesz είχε αντιταχθεί σε μία ανάλογη πρωτοβουλία του σοσιαλιστών, που τότε βρίσκονταν στην κυβέρνηση. 

Οι βουλευτές, έπειτα από πρόταση του Fidesz, εισήγαγαν στο Σύνταμγα και το θεσμό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook