Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Η Πορτογαλία έχει μπει στο ”μάτι” των κερδοσκόπων

Ανοίκειες επιθέσεις από οίκους αξιολόγησης δέχεται η Πορτογαλία που μετά την Standard and Poor’s απειλείται τώρα από την προβλέψιμη πια για τη δράση της Moody’s.
 

Όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία σε αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση θέτει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Πορτογαλίας η Moody’s Investors Services, επικαλούμενη την αβεβαιότητα αναφορικά με την μακροπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητα της χώρας, τις ανησυχίες για την ικανότητα πρόσβασης στις αγορές κεφαλαίου και τον πιθανό αντίκτυπο των μέτρων της κυβέρνησης για περαιτέρω στήριξη του τραπεζικού κλάδου.
 
Ο οίκος εκτιμά ότι οι ανησυχίες αυτές δικαιολογούν την απόφαση και σημειώνει ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας είναι πιθανό να αναπροσαρμοστεί καθοδικά κατά μία ή δύο βαθμίδες.
 
”Κατά την άποψη της Moody’s η φερεγγυότητα της Πορτογαλίας δεν αμφισβητείται, ωστόσο η πιθανή επιδείνωση του βάρους των χρεών σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα και οι συνεχιζόμενες ανησυχίες αναφορικά με την ικανότητα της οικονομίας να αντέξει τη δημοσιονομική σύγκλιση και την απομόχλευση του ιδιωτικού τομέα σημαίνει ότι το Outlook μπορεί να μην συνάδει με την αξιολόγηση A1” τονίζει ο αντιπρόεδρος της Moody’s και επικεφαλής ανάλυσης για την Πορτογαλία.

Διαβάστε επίσης : Πέφτει το ευρώ λόγω Moody’s – H Credit Agricole προβλέπει νέα μέτρα για την Ελλάδα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε