Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Η Πορτογαλία ψήφισε σκληρότερα μέτρα απ’ αυτά που της ζήτησαν!

ΦΩΤΟ REUTERS

Ο προϋπολογισμός αυστηρής λιτότητας, που ξεπερνά ακόμη και τα μέτρα που είχαν ζητήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πέρασε από τη Βουλή χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κουέλιο διαθέτει πλειοψηφία 132 εδρών σε σύνολο 230 και μόνο η άκρα δεξιά, που έχει μόλις 24 έδρες, καταψήφισε τον προϋπολογισμό.

Το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα, με 74 έδρες, απείχε από την ψηφοφορία για να μην υπονομεύσει την αξιοπιστία της χώρας, παρόλο που έχει επικρίνει την αυστηρή λιτότητα που απαιτεί ο προϋπολογισμός.

«Η αποχή του Σοσιαλιστικού Κόμματος είναι μία ψήφος για τη συνέχιση της πορείας της Πορτογαλίας στην ευρωζώνη», δήλωσε πριν την ψηφοφορία ο πρώτος γραμματέας του κόμματος Αντόνιου Ζουζέ Σεγκούρο.

Ο προϋπολογισμός προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων οι οποίοι έχουν μηνιαίες απολαβές άνω των 1000 ευρώ και την παράταση του ωραρίου κατά 30 λεπτά ημερησίως στον ιδιωτικό τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρέχουν να διαψεύσουν τα σχέδια για αποβολή χωρών από το ευρώ

Δεν… κουνιέται φύλλο στην Πορτογαλία

Επώδυνα μέτρα και στην Πορτογαλία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε