Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η S&P υποβάθμισε τους γαλλικούς σιδηροδρόμους

Η S&P υποβάθμισε τους γαλλικούς σιδηροδρόμους
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.06.2010 | 19:54
Πρώτη δημοσίευση: 04.06.2010 | 19:54

Yποβαθμίστηκε από τη Standard & Poor's η πιστοληπτική ικανότητα των γαλλικών σιδηροδρόμων. Η αμερικανική εταιρία υποβάθμισε μία βαθμίδα την SNCF, στο ΑΑ+ από ΑΑΑ.

"Πρέπει οπωσδήποτε στο εγγύς μέλλον να εκτεθούν περισσότερο στον ελεύθερο ανταγωνισμό οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι", ανέφερε η Standard & Poor's αιτιολογώντας την κίνησή της, ενώ επισημαίνει ότι "οι ίδιοι οι ευρωπαϊκοί κανόνες μπορεί να καταστήσουν δυσχερέστερη, στο άμεσο μέλλον, την δανειακή υποστήριξη".

Τυπικά, η SNCF είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, με καταστατικό σκοπό, ταυτόχρονα, κι εμπορικό και βιομηχανικό. Λογικά, θα έπρεπε να απολαμβάνει του ΑΑΑ για την πιστοληπτική ικανότητα, που απολαμβάνει το γαλλικό δημόσιο.

Όμως η SNCF έχει μπεί στο στόχαστρο της Επιτροπής των Βρυξελλών, που υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να είναι περισσότερο εκτεθειμένη στον ελεύθερο ανταγωνισμό με τις σιδηροδρομικούς οργανισμούς στην ΕΕ και να μην απολαμβάνει τόσων κρατικών προνομίων κι "ασυλιών". Οι Βρυξέλλες θέλουν την μετατροπή της SNCF σε μία τυπική "ΑΕ", κάτι όμως στο οποίο το Παρίσι διαφωνεί ριζικώς.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Πηγές ΕΕ: Εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης – Έγινε πρόοδρος στις Βρυξέλλες Πηγές ΕΕ: Εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης – Έγινε πρόοδρος στις Βρυξέλλες
  2. Χοροί και  άρωμα  Κρήτης στις Βρυξέλλες! [vid] Χοροί και "άρωμα" Κρήτης στις Βρυξέλλες! [vid]
  3. Βρυξέλλες: Η αεροσυνοδός – σύμβολο ένα χρόνο μετά [pics, vids] Βρυξέλλες: Η αεροσυνοδός – σύμβολο ένα χρόνο μετά [pics, vids]
  4. Διαπραγματεύσεις... στην κόψη! Και ο Σταθάκης στις Βρυξέλλες για τα ενεργειακά Διαπραγματεύσεις... στην κόψη! Και ο Σταθάκης στις Βρυξέλλες για τα ενεργειακά
  5. Στα όριά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά το Eurogroup! Στα όριά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά το Eurogroup!
  6. Δραγασάκης για Eurogroup: «Μα τελειώνουμε, να ξεκαθαρίζουμε»! Δραγασάκης για Eurogroup: «Μα τελειώνουμε, να ξεκαθαρίζουμε»!