Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 19 Αθήνα Αναλυτικά

Η S&P υποβάθμισε τους γαλλικούς σιδηροδρόμους

Η S&P υποβάθμισε τους γαλλικούς σιδηροδρόμους
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.06.2010 | 19:54
Πρώτη δημοσίευση: 04.06.2010 | 19:54

Yποβαθμίστηκε από τη Standard & Poor's η πιστοληπτική ικανότητα των γαλλικών σιδηροδρόμων. Η αμερικανική εταιρία υποβάθμισε μία βαθμίδα την SNCF, στο ΑΑ+ από ΑΑΑ.

"Πρέπει οπωσδήποτε στο εγγύς μέλλον να εκτεθούν περισσότερο στον ελεύθερο ανταγωνισμό οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι", ανέφερε η Standard & Poor's αιτιολογώντας την κίνησή της, ενώ επισημαίνει ότι "οι ίδιοι οι ευρωπαϊκοί κανόνες μπορεί να καταστήσουν δυσχερέστερη, στο άμεσο μέλλον, την δανειακή υποστήριξη".

Τυπικά, η SNCF είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, με καταστατικό σκοπό, ταυτόχρονα, κι εμπορικό και βιομηχανικό. Λογικά, θα έπρεπε να απολαμβάνει του ΑΑΑ για την πιστοληπτική ικανότητα, που απολαμβάνει το γαλλικό δημόσιο.

Όμως η SNCF έχει μπεί στο στόχαστρο της Επιτροπής των Βρυξελλών, που υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να είναι περισσότερο εκτεθειμένη στον ελεύθερο ανταγωνισμό με τις σιδηροδρομικούς οργανισμούς στην ΕΕ και να μην απολαμβάνει τόσων κρατικών προνομίων κι "ασυλιών". Οι Βρυξέλλες θέλουν την μετατροπή της SNCF σε μία τυπική "ΑΕ", κάτι όμως στο οποίο το Παρίσι διαφωνεί ριζικώς.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Ακόμα πιο αυστηροί οι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ακόμα πιο αυστηροί οι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
  2. Ένοπλος κρατούσε ομήρους σε σούπερ μάρκετ στις Βρυξέλλες Ένοπλος κρατούσε ομήρους σε σούπερ μάρκετ στις Βρυξέλλες
  3. Ο “πυρήνας τζιχαντιστών της Βερβιέ” λειτουργούσε στην Ελλάδα! Ο “πυρήνας τζιχαντιστών της Βερβιέ” λειτουργούσε στην Ελλάδα!
  4. Κρήτη: Συνελήφθη καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες - Τι βρέθηκε σπίτι του - Φόβοι ότι πρόκειται για τζιχαντιστή! Κρήτη: Συνελήφθη καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες - Τι βρέθηκε σπίτι του - Φόβοι ότι πρόκειται για τζιχαντιστή!
  5. Εκκενώθηκαν το αεροδρόμιο του Σαρλερουά και ένας σιδηροδρομικός σταθμός - Απειλές για έκρηξη βόμβας Εκκενώθηκαν το αεροδρόμιο του Σαρλερουά και ένας σιδηροδρομικός σταθμός - Απειλές για έκρηξη βόμβας
  6. Συναγερμός στις Βρυξέλλες!  Τρομοκράτης  μαχαίρωσε αστυνομικούς Συναγερμός στις Βρυξέλλες! "Τρομοκράτης" μαχαίρωσε αστυνομικούς
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook