Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ 5 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η S&P υποβάθμισε τους γαλλικούς σιδηροδρόμους

Η S&P υποβάθμισε τους γαλλικούς σιδηροδρόμους
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.06.2010 | 19:54
Πρώτη δημοσίευση: 04.06.2010 | 19:54

Yποβαθμίστηκε από τη Standard & Poor's η πιστοληπτική ικανότητα των γαλλικών σιδηροδρόμων. Η αμερικανική εταιρία υποβάθμισε μία βαθμίδα την SNCF, στο ΑΑ+ από ΑΑΑ.

"Πρέπει οπωσδήποτε στο εγγύς μέλλον να εκτεθούν περισσότερο στον ελεύθερο ανταγωνισμό οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι", ανέφερε η Standard & Poor's αιτιολογώντας την κίνησή της, ενώ επισημαίνει ότι "οι ίδιοι οι ευρωπαϊκοί κανόνες μπορεί να καταστήσουν δυσχερέστερη, στο άμεσο μέλλον, την δανειακή υποστήριξη".

Τυπικά, η SNCF είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, με καταστατικό σκοπό, ταυτόχρονα, κι εμπορικό και βιομηχανικό. Λογικά, θα έπρεπε να απολαμβάνει του ΑΑΑ για την πιστοληπτική ικανότητα, που απολαμβάνει το γαλλικό δημόσιο.

Όμως η SNCF έχει μπεί στο στόχαστρο της Επιτροπής των Βρυξελλών, που υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να είναι περισσότερο εκτεθειμένη στον ελεύθερο ανταγωνισμό με τις σιδηροδρομικούς οργανισμούς στην ΕΕ και να μην απολαμβάνει τόσων κρατικών προνομίων κι "ασυλιών". Οι Βρυξέλλες θέλουν την μετατροπή της SNCF σε μία τυπική "ΑΕ", κάτι όμως στο οποίο το Παρίσι διαφωνεί ριζικώς.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
  2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
  4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
  5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
  6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook