Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η Σαουδική Αραβία προειδοποίησε την Ευρώπη για τρομοκρατική απειλή

Η Σαουδική Αραβία προειδοποίησε την Ευρώπη για τρομοκρατική απειλή
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.10.2010 | 21:32
Πρώτη δημοσίευση: 17.10.2010 | 21:18

Οι μυστικές υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας προειδοποίησαν πριν από μερικές ημέρες τις ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες για τρομοκρατική απειλή στη γηραιά "ήπειρο, κυρίως στη Γαλλία".

"Πριν από μερικές ώρες ή μόλις μερικές ημέρες", οι Ευρωπαίοι έλαβαν ένα νέο μήνυμα των σαουδαραβικών μυστικών υπηρεσιών που μας ανέφερε ότι η Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο αναμφίβολα είναι ενεργή ή σκοπεύει να ενεργοποιηθεί", είπε ο υπουργός εσωτερικών της Γαλλίας σε ραδιοφωνική εκπομπή. Ο Μπρις Ορτεφέ διευκρίνισε ότι η απειλή αφορούσε "την ευρωπαϊκή ήπειρο και κυρίως τη Γαλλία. Η απειλή είναι πραγματική και η επαγρύπνησή μας παραμένει εξαιρετικά αυξημένη", πρόσθεσε ο υπουργός που διευκρίνισε ότι το σχέδιο ασφαλείας Vigipirate συνεχίζει να έχει τους δείκτες στο κόκκινο, τελευταίο επίπεδο πριν οι δείκτες γίνουν κατακόκκινοι που σημαίνει κίνδυνος άμεσης τρομοκρατικής επίθεσης.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου οι γαλλικές αρχές έκαναν λόγο για "πραγματική" απειλή μέσα στη χώρα και κάλεσαν σε αυξημένη επαγρύπνηση. Και οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στην Ευρώπη για "εν δυνάμει κινδύνους τρομοκρατικών επιθέσεων" κυρίως στο Παρίσι.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο