Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η Σάρα, οι ΗΠΑ και το...Τσάι!

Η Σάρα, οι ΗΠΑ και το...Τσάι!
Η Σάρα Πέϊλιν μιλάει στο συνέδριο του Tea Party. ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.02.2010 | 10:54
Πρώτη δημοσίευση: 08.02.2010 | 10:54

 
Με επιτυχία φαίνεται πως αρχίζει η νέα εκστρατεία της Σάρα Πέιλιν στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ.

 
Η πρώην υποψήφια του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την αντιπροεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών σιγά σιγά δείχνει να μετατρέπει σε πολιτικό σχηματισμό τη συντηρητική πλατφόρμα του Tea Party! Καλά ακούσατε. Το Tea Party ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο ως η μαζική συντηρητική αντίπραξη στην πολιτική του Ομπάμα τόσο στη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας όσο και στην οικονομική πολιτική, και ειδικά στο πακέτο στήριξης της αμερικανικής Οικονομίας.
 
«Η Αμερική είναι έτοιμη για μια νέα επανάσταση», διακήρυξε στο συνέδριο του Τea Party στο Νάσβιλ η Σάρα Πέιλιν, επιτιθέμενη στον Αμερικανό πρόεδρο σχεδόν για το σύνολο των πολιτικών του. Όσον αφορά ειδικά τον προϋπολογισμό του 2011, τον χαρακτήρισε «ανήθικο» και εκτίμησε πως θα αυξήσει το έλλειμμα, ενώ όλα τα βάρη θα πέσουν στους ώμους των επόμενων γενεών εάν δεν περιοριστούν οι δαπάνες.
 
Στο Νάσβιλ συγκεντρώθηκαν συντηρητικοί και υπερ-συντηρητικοί ακτιβιστές απ’ όλη την αμερικανική επικράτεια. Το όνομα του κινήματος -Tea Party- παραπέμπει στη διαμαρτυρία που έγινε στη Βοστόνη το 1773 εναντίον της φορολογίας του τσαγιού των Βρετανών .
 
Εν όψει των επαναληπτικών εκλογών του φθινοπώρου, οι τόνοι στην κομματική αντιπαράθεση αναμένεται να ανέβουν, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι ευελπιστούν σε μια «δυναμική επιστροφή» μετά την οδυνηρή ήττα των προεδρικών εκλογών.
 
Η Πέιλιν από την πλευρά της εκμεταλλεύεται την κατάσταση και προβάλλει ως η εκφραστής της «λαϊκής δεξιάς» που αντιτίθεται στους «πολιτικάντηδες της Ουάσιγκτον». Η ομιλία της είχε πάμπολλες αναφορές στον πατριωτισμό και στη θρησκεία, ενώ το ύφος της, στα όρια του λαϊκισμού, ήταν τέτοιο ώστε να μη μένει αμφιβολία ότι η τέως κυβερνήτης δεν έχει καμία σχέση με το πολιτικό κατεστημένο.
«Και πού σας έβγαλαν τελικά όλα αυτά τα λόγια για «αλλαγές και ελπίδες»;» ρώτησε το κοινό, αναφερόμενη στην προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα.
 
Η Πέιλιν προέτρεψε τους συνέδρους να «πάρουν τους δρόμους» και να εξασφαλίσουν στήριξη σε υποψηφίους με τους οποίους μοιράζονται κοινές ιδέες. Στις εκλογές του φθινοπώρου οι κάλπες θα κρίνουν το σύνολο των εδρών της Βουλής των Αντιπροσώπων -435- και το ένα τρίτο της Γερουσίας.
 
    Διαδώστε αυτό το άρθρο