Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Η Σερβία αρχίζει… μαθήματα εσόδων και δαπανών από το ΔΝΤ

Η Σερβία αρχίζει… μαθήματα εσόδων και δαπανών από το ΔΝΤ

Τεχνικό κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) καταφθάνει σήμερα στη Σερβία, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών της χώρας.

Ο Σέρβος υπουργός Οικονομικών, Λαζάρ Κρστιτς, δήλωσε ότι η αποστολή του ΔΝΤ θα συνδράμει τις σερβικές αρχές για τον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό και συλλογή των εσόδων, καθώς και την πρόβλεψη και επίτευξη του στόχου των δημόσιων δαπανών.

“Μια νέα συμφωνία με το ΔΝΤ εξακολουθεί να μην βρίσκεται στην ατζέντα των συνομιλιών, όμως θα ήταν προς το συμφέρον της Σερβίας μία προληπτικού χαρακτήρα συμφωνία με τον Οργανισμό, αντί κάποιας που θα συνεπάγεται όποιου είδους δανεισμό” διευκρίνισε ο υπουργός.

Ο εκπρόσωπος της μόνιμης αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στη Σερβία, Ντάενγκ Κιμ δήλωσε ότι η αποστολή του ΔΝΤ, που θα προσφέρει τεχνική βοήθεια, προέρχεται από το Τμήμα Δημοσιονομικών Υποθέσεων του Οργανισμού. “Η αποστολή θα εξετάσει το σύστημα διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών της Σερβίας και θα κάνει συστάσεις στον τομέα αυτό, οι οποίες θα περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό και την επίβλεψη της εκτέλεσης του προϋπολογισμού” είπε.

Η προηγούμενη αποστολή του ΔΝΤ στη Σερβία πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 1-7 Οκτωβρίου, κατόπιν αιτήματος των σερβικών αρχών, ενώ συζητήθηκαν οι οικονομικές τάσεις και ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το 2014 και την επόμενη μεσοπρόθεσμη περίοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Νίκησε η Σερβία”, δήλωσε ο νικητής των δημοτικών εκλογών στη βόρεια Μιτρόβιτσα του Κοσόβου

Έσοδα εκατομμυρίων ευρώ έχει το σερβικό δημόσιο από την κατάσχεση περιουσιών που αποκτήθηκαν με “βρώμικο” χρήμα

Σερβία: Σημάδια βελτίωσης της οικονομίας αναμένει η κυβέρνηση από το τέλος του 2014

Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την ανεξαρτησία του Κοσόβου, δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε