Σάββατο, 20 Απρ.
18oC Αθήνα

Η Σλοβακία δεν δίνει “λευκή επιταγή” στην Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο.
Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο.
Είναι μια από τις νεότερες χώρες αλλά και μία από τις πιο μικρές της ευρωζώνης. Κι όμως καλείται να πληρώσει 800 εκατομμύρια ευρώ για το χρέος των…Ελλήνων!

 

Ο λόγος για την Σλοβακία που και τα πράγματα στην χώρα αυτή δεν είναι και τόσο καλά. Πόσο μάλλον όταν έχει να επωμιστεί και το δικό μας χρέος. Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο δήλωσε πως δεν πρόκειται να δώσουν λευκή επιταγή στην Ελλάδα.
 
“Δεν θα δώσουμε δάνειο στην Ελλάδα αν δεν δούμε πρώτα ότι εφαρμόζει τα μέτρα και ότι υπάρχει κάποια πρόοδος. Ήταν κακή μαθήτρια η Ελλάδα και πρέπει το κοινοβούλιο της να δείξει ότι συμφωνεί με τα μέτρα αυτά και ότι θα τα εφαρμόσει. Τότε θα πάρει και τα λεφτά.”
 
Ο κ.Φίκο είπε ότι θα δώσει κάποια χρήματα στην Ελλάδα αλλά για να σωθεί το τραπεζικό σύστημα της Σλοβακίας που μπορεί να επηρεαστεί από τα λάθη της Ελλάδα.
 
“Η Ελλάδα είναι πιο πλούσια από την Σλοβακία και έχει μεγαλύτερη ανάπτυξη. Πως είναι δυνατόν τότε να ζητάει χρήματα από εμάς που είμαστε σε χειρότερη θέση από αυτούς”, κατέληξε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε