Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Η Συρία κρύβεται πίσω από τις διαδηλώσεις στο Ισραήλ λένε οι ΗΠΑ

Η Αμερικανική κυβέρνηση κατηγορεί τη Συρία ότι κρύβεται πίσω από το κύμα διαδηλώσεων στο Ισραήλ.
Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Δευτέρα τη Συρία, ότι υποκινεί τις διαδηλώσεις των Αράβων στο έδαφος του Ισραήλ, επιχειρώντας κατ’αυτόν τον τρόπο να αποσπάσει τα φώτα της δημοσιότητας από τις μαζικές αντιδράσεις κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, στο εσωτερικό της.
 
” Σε εμάς μοιάζει προφανές ότι αυτή είναι μια προσπάθεια να αποσπάσουν την προσοχή από τα δίκαια αιτήματα των κινητοποιήσεων, που πραγματοποιούν οι πολίτες της Συρίας, αλλά και από την σκληρή καταστολή που εφαρμόζει η κυβέρνηση της χώρας εναντίον του λαού της “, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέϊ Κάρνεϊ.
 
Εκατοντάδες διαδηλωτές προσπάθησαν να καταλάβουν τα σύνορα του Ισραήλ με το Λίβανο την Κυριακή, ενώ πολλοί άλλοι ήρθαν από τη Συρία μέσω των κατεχόμενων από το Ισραήλ, Υψωμάτων του Γκολάν.
 
” Είμαστε απόλυτα αντίθετοι με την ανάμιξη της κυβέρνησης της Συρίας στην υποδαύλιση των διαδηλώσεων της Κυριακής στα Υψώματα Γκολάν “, είπε ο Κάρνεϊ. ” Μια τέτοια συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και δεν θα εξυπηρετήσει τελικά τον απώτερο στόχο της κυβέρνησης της Συρίας να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τη συνεχιζόμενη καταπίεση που ασκεί στους διαδηλωτές στην ίδια της τη χώρα ” προσέθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.
 
Περισσότεροι από 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα επεισόδια που σημειώθηκαν με τις Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας. Ο Κάρνεϊ τοποθετήθηκε λέγοντας ότι είναι δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τα σύνορά του, αλλά παράλληλα κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν ήρεμο πνεύμα και αυτοσυγκράτηση.
 
” Λυπούμαστε για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών και συναισθανόμαστε την οδύνη των οικογενειών όσων σκοτώθηκαν, αλλά και την αγωνία εκείνων που τραυματίσθηκαν, αλλά το Ισραήλ όπως και κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να προστατεύει τα σύνορά του από τη λαθραία διέλευση “, υπογράμμισε ο Αμερικανός αξιωματούχος
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε