Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Η Συρία πνίγεται στο αίμα – Άλλοι 34 νεκροί

Δυνάμεις του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας της Συρίας σκότωσαν δεκάδες διαδηλωτές χθες παρά τις διαβεβαιώσεις από τον πρόεδρο της χώρας Μπασάρ αλ Άσαντ ότι η καταστολή σταματά.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν εκ νέου σε πολλές πόλεις της αραβικής χώρας συνεχίζοντας να απαιτούν πολιτικές ελευθερίες.

Σύμφωνα με ακτιβιστές τουλάχιστον 34 άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις της κυβέρνησης του Άσαντ στη νότια επαρχία Ντεράα, όπου ξέσπασε η εξέγερση εναντίον του τον Μάρτιο, στην πόλη Χομς, σε προάστια της πρωτεύουσας και στην αρχαία πόλη Παλμύρα.

Στο μεταξύ, πληροφορίες από την Δαμασκό ανέφεραν ότι η κατάσταση είναι “πολύ τεταμένη” στη συνοικία Μάζεχ, όπου “ακούστηκαν τέσσερις εκρήξεις κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο” καθώς και “σφοδρά πυρά όπλων”, σύμφωνα με ακτιβιστές. Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Μάζεχ βρίσκεται το αρχηγείο της Τέταρτης Στρατιάς.

“Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι έλαβε χώρα κάποιο είδος στάσης στην στρατιωτική μονάδα, διότι στρατιώτες αρνήθηκαν να υπακούσουν στις διαταγές να ανοίξουν πυρ εναντίον διαδηλωτών”, ανέφερε ανώνυμα μια πηγή.

Κυβερνητικές δυνάμεις κάνουν χρήση βαρέων πολυβόλων σε μια από τις μεγαλύτερες συνοικίες της πόλης Χομς νωρίς σήμερα, ενώ κάτοικοι ανέφεραν ότι είδαν στρατιωτικά ελικόπτερα να πετούν στην περιοχή.

Τα πυρά ακούγονταν κυρίως στη συνοικία αλ Χαλιντίγια, είπαν αντικαθεστωτικοί.

Η ηλεκτροδότηση καθώς και η σταθερή τηλεφωνία έχουν διακοπεί στην πόλη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε