Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η Toyota απειλεί ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία

Η Toyota απειλεί ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.02.2010 | 18:57
Πρώτη δημοσίευση: 08.02.2010 | 18:49

Tο ενδεχόμενο να επεκταθεί η κρίση της Toyota σε όλο τον κλάδο, υπογράμμισε ο οικονομικός διευθυντής της Honda.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Toyota, με την ανάκληση εκατομμυρίων αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, "θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα για όλο τον κλάδο" της αυτοκινητοβιομηχανίας είπε σε συνέντευξη του ο οικονομικός διευθυντής της ιαπωνικής Honda, Γιόϊτσι Χόζο. 

"Εάν οι καταναλωτές αρχίσουν να αμφιβάλουν για την ποιότητα και την ασφάλεια) θα μπορούσε να υπάρξει πρόβλημα για όλο τον κλάδο", δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Honda.

Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι οι Αμερικανοί, Ευρωπαίοι και Ιάπωνες ανταγωνιστές της Toyota θα πρέπει να επωφεληθούν από την κρίση για να αυξήσουν τα μερίδιά τους στην αγορά. Ωστόσο ο οικονομικός διευθυντής της Honda επισήμανε ότι τα προβλήματα της Toyota "δεν είναι απαραιτήτως θετικά" για τους ανταγωνιστές της.

Ο οικονομικός διευθυντής της Honda δήλωσε επίσης ότι η ομάδα του απέρριψε την υποβολή προτάσεων με οικονομικά κίνητρα και στόχο την προσέλκυση πελατών της Toyota, πρακτική που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με εκείνη των αμερικανικών εταιριών General Motors και Ford.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο