Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 19 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η Toyota αποζημιώνει ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που ανακλήθηκαν μαζικά

Η Toyota αποζημιώνει ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που ανακλήθηκαν μαζικά
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.12.2012 | 07:24

Αποζημίωση μαμούθ 1,1 δισ. δολάρια θα δώσει η Toyota σε οδηγούς αυτοκινήτων η αξία των οποίων «έπεσε» μετά τις μαζικές ανακλήσεις του 2009 και του 2010.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε επισήμως ότι συμφώνησε να καταβάλει αποζημιώσεις σε πολίτες στις ΗΠΑ.

Τα χρήματα θα δοθούν- μερικώς- στους ιδιοκτήτες των οποίων τα οχήματα έχουν χάσει την αξία τους, στον απόηχο των μαζικών ανακλήσεων μεταξύ των ετών 2009 και 2010, για τα προβλήματα ασφαλείας που παρουσίασαν μοντέλα της μεγαλύτερης ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η συμφωνία η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνιας, περιλαμβάνει απευθείας αποζημιώσεις στους πελάτες της εταιρείας, καθώς και εγκατάσταση συστήματος ελέγχου της επιτάχυνσης σε περίπου 3,25 εκατομμύρια οχήματα, ανέφεραν οι δικηγόροι.

Στους όρους της συμφωνίας περιλαμβάνονται 250 εκατομμύρια δολάρια που θα αφορούν την απευθείας καταβολή, στους ιδιοκτήτες των οχημάτων τα οποία πωλούνται σε μειωμένες τιμές λόγω της κακής δημοσιότητας και ένα ξεχωριστό ποσό 250 εκατομμυρίων δολαρίων για τους ιδιοκτήτες που δεν επιλέγουν το προτεινόμενο σύστημα.

Η ανάκληση που χαρακτηρίστηκε μια από τις μεγαλύτερες στη ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, αφορούσε τον κίνδυνο που υπήρχε στο πατάκι της πλευράς του οδηγού να γλιστρήσει και να μπλοκάρει το πεντάλ της επιτάχυνσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακαλεί πάνω από 2 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως η Toyota

Ανακαλεί 7,43 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως η Toyota!

Προληπτικοί έλεγχοι σε αυτοκίνητα TOYOTA

   Διαδώστε αυτό το άρθρο