Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Η Τουρκία καταδικάζει τις επιθέσεις – Το PKK απειλεί

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Οι Τούρκοι ηγέτες καταδίκασαν με σφοδρότητα την κουρδική επίθεση που σημειώθηκε νωρίς σήμερα, στη νοτιοανατολική Τουρκία, από αντάρτες του ΡΚΚ και είχε ως συνέπεια το θάνατο 10 στρατιωτών και τον τραυματισμό άλλων 16.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε τη θλίψη του για την επίθεση σε μήνυμά του προς τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και υποσχέθηκε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας. “Αυτές οι ειδεχθείς επιθέσεις δεν πρόκειται να κάμψουν την αποφασιστικότητα μας. Το κράτος μας σίγουρα θα ξεπεράσει τις προκλήσεις των αυτονομιστών, που στόχο έχουν να πλήξουν τη σταθερότητα, την ενότητα και την αλληλεγγύη της χώρας μας”, τονίζει ο τούρκος πρωθυπουργός στο μήνυμα του.

Επίσης και ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την επίθεση. “Θα ήθελα να ανακοινώσω προς όλο τον Κόσμο ότι η Τουρκία έχει εμπλακεί σε ένα πραγματικό και συνολικό αγώνα κατά της τρομοκρατίας με τον πιο ισχυρό και αποτελεσματικό τρόπο. Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα της Τουρκίας”, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στο μεταξύ, το ΡΚΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι θα εξαπολύσει επιθέσεις σε όλες τις πόλεις της Τουρκίας, εάν ο στρατός συνεχίσει την πολιτική της κατά μέτωπο σύγκρουσης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αχμέντ Ντενίς στέλεχος του ΡΚΚ από το βόρειο Ιράκ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε