Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

“Η Τουρκία πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ”

“Η Τουρκία πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ”

Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης αξιωματούχος τονίζει οτι η Τουρκία θα πρέπει να αποτελέσει μέλος της Ε.Ε.

Ο χριστιανοδημοκράτης επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στο Κοινοβούλιο Ρούπρεχτ Πόλεντς τόνισε πως είναι «λάθος» που το κόμμα του προτείνει οποιαδήποτε άλλη λύση -όπως αυτής του ‘προνομιακού εταίρου’ που προωθεί η Μέρκελ-για την Τουρκία από αυτήν του πλήρους μέλους.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ της Κυριακής, ο Πόλεντς τονίζει πως “επί καγκελαρίας του Χέλμουτ Κολ, το CDU είχε ταχθεί υπέρ της ένταξης της Τουρκίας, εάν η χώρα πληρούσε τα ενταξιακά κριτήρια”. Επί των ημερών της νυν κυβέρνησης αυτό άλλαξε, τόνισε και πρόσθεσε “κατ’ εμέ αυτό είναι λάθος”.

Ο Πόλεντς επιχειρηματολογεί πως η ένταξη της Τουρκίας θα αποδείκνυε πως “η Ευρώπη δεν επιθυμεί μία σύγκρουση πολιτισμών και πως οι απόψεις μας για το κράτος των νόμων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι συμβατά με το Ισλάμ”.

Παρ’ όλ’ αυτά παραδέχεται πως η Τουρκία δεν είναι ακόμη έτοιμη για να εκπληρώσει αυτά τα κριτήρια. “Τη στιγμή της ένταξής της στην ΕΕ, η Τουρκία θα πρέπει να είναι ένα διαφορετικό κράτος απ’ ότι είναι σήμερα”.

   

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε