Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η Τουρκία στο χείλος του χάους! Ο Ερντογάν φτιάχνει παράλληλο στρατό – “Γκρίζος λύκος” ο Γιλντιρίμ

Η Τουρκία στο χείλος του χάους! Ο Ερντογάν φτιάχνει παράλληλο στρατό – “Γκρίζος λύκος” ο Γιλντιρίμ

– Τα σχέδια του Ερντογάν για τη δημιουργία παράλληλου στρατού αποκαλύπτει η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhuriyet
– “Εμπνευστής” ο μπατζανάκης του Τούρκου προέδρου Οσχάν Ουζούνερ
– Από την απόπειρα πραξικοπήματος έχει οργανώσει χιλιάδες ανθρώπους μέσω what’s app
– Είναι οπλισμένοι και έτοιμοι να βγουν στους δρόμους σε περίπτωση νέου πραξικοπήματος
– Βουλευτής AKP: Η Τουρκία κινδυνεύει με εμφύλιο μετά το δημοψήφισμα
– Το σήμα των Γκρίζων Λύκων σχημάτισε μέσα στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ

Ότι η Τουρκία είναι μια χώρα βυθισμένη στο χάος εξαιτίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του ονείρου του να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος είναι εμφανές εδώ και πολύ καιρό, ακόμη και πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου. Και ενώ ο Τούρκος πρόεδρος οδεύει ολοταχώς προς το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, που θα του δώσει όλες τις εκτελεστικές εξουσίες που (επισήμως) δεν έχει, οι αποκαλύψεις για τα σχέδιά του μόνο τρόμο προκαλούν για την επόμενη μέρα.

Όπως το δημοσίευμα της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet, σύμφωνα με την οποία ο Ερντογάν, από την ημέρα της απόπειρας πραξικοπήματος, έχει ξεκινήσει ένα μυστικό σχέδιο για τη δημιουργία ενός παράλληλου στρατού (τον… κανονικό τον έχει αποδεκατίσει με τις χιλιάδες συλλήψεις άλλωστε), ο οποίος είναι οπλισμένος, εξοπλισμένος με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και έτοιμος να βγει στους δρόμους σε περίπτωση μιας νέας (;) απόπειρας πραξικοπήματος!

Ο άνθρωπος που “τρέχει” το σχέδιο αυτό είναι ο μπατζανάκης του Τούρκου προέδρου Οσχάν Ουζούνερ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ουζούνερ, από τη 15η Ιουλίου και μετά έχει οργανώσει χιλιάδες ανθρώπους μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων what’s app, οι οποίοι είναι πανέτοιμοι να βγουν στους δρόμους σε περίπτωση μιας νέας απόπειρας πραξικοπήματος. Επισήμως, οι άνθρωποι αυτοί προετοιμάζονται να… δηλώσουν ειρηνικά.

Αλλά σύμφωνα με την Cumhuriyet, ο μυστικός στρατός του Ερντογάν διαθέτει όπλα, drones και ασυρμάτους, ώστε να είναι δυνατή η μεταξύ τους επικοινωνία ακόμη και στην περίπτωση που θα έχουν κοπεί οι επικοινωνίες στην Τουρκία!

Η βουλευτής του κόμματος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) Baris Yarkadas έκανε λόγο για εγκληματική οργάνωση και κάλεσε τις δικαστικές αρχές να δράσουν άμεσα και να ξεκινήσουν έρευνα!

Όλα αυτά την ώρα που ο υπεύθυνος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (του Ερντογάν) στη Μαγνησία απείλησε ότι σε περίπτωση που στο δημοψήφισμα του Απριλίου επικρατήσει το “όχι” και δεν περάσει αυτό που θέλει ο Ερντογάν, η Τουρκία θα οδηγηθεί σε εμφύλιο! Ο Ερντογάν τον διέγραψε αλλά η δήλωσή του σε συνδυασμό με το δημοσίευμα της Cumhuriyet μόνο φόβο μπορεί να προκαλέσει για το τι σχεδιάζεται στο παρασκήνιο!

 

Ο Γιλντιρίμ και οι Γκρίζοι Λύκοι

 

Και μέσα σ’ όλα έρχεται και η οπτικοακουστική απόδειξη της “συνεργασίας” του Ερντογάν με τους Γκρίζους Λύκους. Άλλωστε, για να περάσει από τη Βουλή η πρόταση της κυβέρνησης για το δημοψήφισμα που θα φέρει της συνταγματικές αλλαγές, ο Τούρκος πρόεδρος είχε προσεγγίσει και στηριχθεί από το ακροδεξιό κόμμα Εθνικής Δράσης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Αλλά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ προχώρησε ακόμη περισσότερο. Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης σχημάτισε με το χέρι του το σήμα των Γκρίζων Λύκων, όταν εθνικιστές που βρίσκονταν στην αίθουσα άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

«Οι εθνικιστές και πατριώτες αδελφοί μου είπαν “πρώτα η πατρίδα, πρώτα το έθνος και προχωρήσαμε μαζί”», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην συμμαχία του κυβερνώντος κόμματος με τους εθνικιστές για να γίνει ο Ερντογάν… σουλτάνος της Τουρκίας!

Δείτε το video


Başbakan Yıldırım’dan ‘bozkurt’ işareti

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε