Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Η Τριερβελέρ… νίκησε τη Σεγκολέν! – «Προδοσία» καταγγέλλει η Ρουαγιάλ!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Το χαστούκι που δέχτηκε η Σεγκολέν Ρουαγιάλ είναι ίσως πιο ισχυρό κι από εκείνο του 2007, όταν είδε τον Νικόλα Σαρκοζί να της «κλέβει» την προεδρία της Γαλλίας.

Αυτή τη φορά, η πρώην σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του, γνώρισε μια ακόμη συντριβή. Μια ακόμη οδυνηρή ήττα. Αυτή τη φορά στο πλαίσιο των βουλευτικών εκλογών. Ήταν υποψήφια στην πόλη Λα Ροσέλ, στα δυτικά. Ήταν η επίσημη υποψήφια των (θριαμβευτών) Σοσιαλιστών.

Αλλά κατάφερε να χάσει από τον «αντάρτη» του κόμματός της, Ολιβιέ Φαλονί, στο δεύτερο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών. Εκείνη έλαβε 42%, εκείνος 58%. Και το χειρότερο; Ο Φαλονί εκτός από «αντάρτης» είναι και εκείνος που στήριξε η Βαλερί Τριερβελέρ, νυν σύντροφος του Ολάντ και γυναίκα που τη χώρισε από τον πατέρα των παιδιών της.

Σαν πραγματική κυρία, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, παραδέχτηκε την ήττα της. Αλλά έριξε και την αιχμή της. Μίλησε για «προδοσία» και χαρακτήρισε τον εαυτό της «θύμα πολιτικής προδοσίας». Για ποιον άραγε χτυπάει η καμπάνα;

Στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, η απόφαση της Τριερβελέρ να πάει ενάντια στη γραμμή Ολάντ (ο οποίος στήριξε ανοιχτά τη Σεγκολέν) και να τουιτάρει υπέρ του Φαλονί προκάλεσε σαλο στη Γαλλία. Προκάλεσε επίσης και την έντονη αντίδραση του Γάλλου πρωθυπουργού, Ζαν Μαρκ Ερό, που ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε από την Πρώτη Κυρία να… «κάτσε στ’ αυγά της»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απόλυτη κυριαρχία των Σοσιαλιστών στη γαλλική Βουλή – Πιο ισχυρός στη “μάχη” με τη Μέρκελ ο Ολάντ!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε