Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

«Η Τζάκι έψαχνε κομμάτι από το κρανίο του Προέδρου» - Συγκλονιστική μαρτυρία από τη δολοφονία Κένεντι

«Η Τζάκι έψαχνε κομμάτι από το κρανίο του Προέδρου» - Συγκλονιστική μαρτυρία από τη δολοφονία Κένεντι
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.04.2012 | 11:28
Πρώτη δημοσίευση: 05.04.2012 | 11:28

Η φωτογραφία που δείχνει την Τζάκι Κένεντι είναι σκαρφαλωμένη στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, την ώρα που ένας άνδρας προσπαθεί να ανέβει σε αυτό, έχει περάσει στην Ιστορία.

Είναι μια από τις πιο διάσημες και χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Τζον Κένεντι.

49 χρόνια μετά, ο άνθρωπος που προσπαθεί να ανέβει στην προεδρική λιμουζίνα δευτερόλεπτα μετά τη δολοφονία του JFK «ντύνει» με λέξεις την ιστορική φωτογραφία.

Ο άνθρωπος αυτός είναι ο πρώην μυστικός πράκτορας Κλιντ Χιλ, στον οποίο είχε ανατεθεί να προσέχει την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. Ο 80χρονος άνδρας αποφάσισε να αποτυπώσει σε ένα βιβλίο τα όσα έζησε δίπλα στην Τζάκι. Μέσα σε αυτά και η στιγμή της δολοφονίας του Αμερικανού προέδρου.

«Τα μάτια της ήταν γέματα τρόμο. Έψαχνε για κάτι. Έψαχνε για ένα κομμάτι από το κρανίο του προέδρου», γράφει ο Χιλ στο βιβλίο «Mrs Kennedy and Me».

Όταν άκουσε τον πρώτο πυροβολισμό «έπρεπε να μπω ανάμεσα στον πρόεδρο και τις σφαίρες. Τίποτα άλλο δεν είχε σημασία», γράφει. Πριν προλάβει όμως, ο δράστης πυροβόλησε άλλες δυο φορές τον Τζον Κένεντι. «Ακούστηκε σαν να έσκαγε ένα πεπόνι στο τσιμέντο».

Ο Χιλ τράβηξε την Τζάκι στη θέση της κι εκείνη την ώρα, το άψυχο σώμα του JFK έπεσε στην αγκαλιά της και τα μάτια του άνοιξαν. Εκείνη άρχισε να φωνάζει: «Τζακ, Τζακ, τι σου έκαναν;».   Διαδώστε αυτό το άρθρο