Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η Β. Κορέα αμφισβητεί τα στοιχεία για τη βύθιση του πολεμικού

Η Β. Κορέα αμφισβητεί τα στοιχεία για τη βύθιση του πολεμικού
Η τορπίλη που παρουσίασε η Σεούλ. Θεωρείται ότι βρέθηκε στο κουφάρι του πλοίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.05.2010 | 16:28
Πρώτη δημοσίευση: 22.05.2010 | 16:28

Κλιμάκιο στη Σεούλ θέλει να στείλει η Β. Κορέα, για να ελέγξει και εκείνη τα στοιχεία που δείχνουν ότι η βύθιση του πολεμικού “Τσεονάν” ήταν δικο της έργο.

Το πολεμικό της Νοτίου Κορέας, είχε βυθιστεί στις 26 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν στα θάνατο 46 ναύτες. Το περιστατικό είχε συμβεί σε αμφισβητούμενα νερά. Τώρα, Επιτροπή στη Ν. Κορέα “δείχνει” την κομμουνιστική χώρα ως υπαίτιο.

"Δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να αρνείται η νοτιοκορεατική πλευρά να δεχθεί το κλιμάκιο επιθεωρητών της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας, εάν τα αποτελέσματα της έρευνας είναι αντικειμενικά και επιστημονικά, όπως διατείνεται", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Τσουν στο μήνυμα που απηύθυνε στη Σεούλ.

"Η νοτιοκορεατική πλευρά πρέπει να δεχθεί αμέσως το κλιμάκιο των επιθεωρητών και να του παρουσιάσει τις υλικές αποδείξεις οι οποίες δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας", δήλωσε ο υπουργός, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας.

Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας Κι Τάε-Γιουνγκ είχε απορρίψει χθες το αίτημα της Βόρειας Κορέας, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν σαν "ένας κλέφτης ή ένας δολοφόνος να επιμένει ότι πρέπει να επιθεωρήσει τον τόπο του εγκλήματος".


   Διαδώστε αυτό το άρθρο