Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η Β.Κορέα ετοιμάζει ασκήσεις με πραγματικά πυρά

Η Β.Κορέα ετοιμάζει ασκήσεις με πραγματικά πυρά
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.02.2010 | 09:16
Πρώτη δημοσίευση: 19.02.2010 | 09:16

 
Η Βόρεια Κορέα, που δέχεται πιέσεις να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τον αφοπλισμό,

 
σχεδιάζει στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά κοντά στα θαλάσσια σύνορα με τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων. Ενέργεια που εκτιμάται ότι θα κλιμακώσει την ένταση στην κορεατική χερσόνησο.
 
Η Βόρεια Κορέα χρησιμοποιεί τις στρατιωτικές απειλές εναντίον της Νότιας Κορέας σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της ενόψει της επανάληψης των εξαμερών διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιανγκ.
 
Τον περασμένο μήνα στρατιωτικές μονάδες στα δύο κορεατικά κράτη αντάλλαξαν πυρά πυροβολικού κοντά σε μια διαφιλονικούμενη θαλάσσια περιοχή, επεισόδιο που δεν είχε θύματα, αλλά προκάλεσε προβλήματα στο χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας και υποχώρηση της ισοτιμίας του νοτιοκορεατικού νομίσματος.
 
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι θα κάνει ασκήσεις με πραγματικά πυρά στη δυτική ακτή της, από το Σάββατο μέχρι τη Δευτέρα και προειδοποίησε ότι στη θαλάσσια περιοχή των ασκήσεων απαγορεύεται η ναυσιπλοϊα, σύμφωνα με την Υδρογραφική και Ωκεανογραφική Υπηρεσία της Νότιας Κορέας.




   Διαδώστε αυτό το άρθρο