Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Η ΒΡ, τοποθέτησε κάλυμμα, στην πετρελαιοπηγή…

Εικόνες που έδωσε σήμερα
Εικόνες που έδωσε σήμερα, η BP από την τελευταία προσπάθεια να σταμητήσει την διαρροή. ΦΩΤΟ REUTERS
Η ΒΡ τοποθέτησε ένα κάλυμμα στην υποθαλάσσια πετρελαιοπηγή,  για να σταματήσει τη διαρροή πετρελαίου, στον Κόλπο του Μεξικού… 

 

“Η τοποθέτηση του καλύμματος είναι μία θετική εξέλιξη στην τελευταία προσπάθεια της ΒΡ για να σταματήσει τη διαρροή. Ωστόσο, θα χρειαστεί χρόνος πριν επιβεβαιώσουμε ότι αυτή η μέθοδος λειτουργεί και σε ποιό βαθμό θα μπορέσει να μετριάσει τη διαρροή πετρελαίου στο περιβάλλον”, δήλωσε ο Θαντ Άλεν, υψηλόβαθμο στέλεχος της ακτοφυλακής.
 
“Ακόμα κι αν αποδειχθεί επιτυχημένη, πρόκειται μόνο για ένα προσωρινό μέτρο και πρέπει να συνεχίσουμε επιθετικά τις προσπάθειες στην πηγή της διαρροής, στην επιφάνεια και κατά μήκος της ακτογραμμής στον Κόλπο”, πρόσθεσε ο Θαντ Άλεν, σύμφωνα με το CNN.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, χάρη στο καπάκι περιορισμού της διαρροής που τοποθετήθηκε, η BP θα μπορέσει να περισυλλέξει έως και το 90% του πετρελαίου που έχει μολύνει τον Κόλπο του Μεξικού. Ακριβής εκτίμηση, όμως, θα γίνει τις επόμενες μέρες, ίσως και ώρες. 
 
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε ότι η ΒΡ εισέπραξε την οργή εξαιτίας της διαρροής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, αλλά η εταιρία δεν αντέδρασε με την ταχύτητα που θα ήθελε για να περιοριστούν οι συνέπειες από την πετρελαιοκηλίδα.
 
“Έχουν αισθανθεί την οργή. Όμως αυτό που δεν έχω δει στον βαθμό που θα ήθελα, είναι κάποιου είδους γρήγορη αντίδραση”, δήλωσε ο Ομπάμα, σε συνέντευξη στο CNN.
 
Πρόσθεσε εξάλλου ότι θα ήταν ανεύθυνο να άρει την απαγόρευση εξόρυξης πετρελαίου από πετρελαιοπηγές που βρίσκονται σε μεγάλα βάθη, εφόσον δεν δοθούν εγγυήσεις για θέματα ασφάλειας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε