Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Η Βρετανία βοηθά την Αϊτή να ξαναχτίσει…φυλακές!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

 

Μια βοήθεια θα έχει η Αϊτή στο θέμα της ανοικοδόμησης της χώρας. Η Βρετανία θα προσφέρει χρήματα όχι για να χτιστούν σπίτια και σχολεία αλλά…φυλακές!
 

 

Ο υπουργός αρμόδιος για την διεθνή ανάπτυξη της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου Μάικ Φόστερ ανακοίνωσε ότι η Βρετανία βοηθά την Αϊτή να κτίσει ξανά και να βελτιώσει τις φυλακές οι οποίες είχαν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές εξ αιτίας του σεισμού της 12ης Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της συνολικής βοήθειας που παρέχει το Λονδίνο στη χώρα της Καραϊβικής, συνολικού ύψους 150 εκατ. λιρών [224 εκατ. δολάρια].
 
Ο Φόστερ, σε επίσκεψή του στο Πορτ-ο-Πρενς, δήλωσε ότι το ποσό περιλαμβάνει 91 εκατ. λίρες από τις δωρεές Βρετανών πολιτών.
 
Η Βρετανική κυβέρνηση παρέχει 20 εκατ. λίρες ως άμεση βοήθεια για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών της Αϊτής ενώ το υπόλοιπο ποσό διοχετεύεται μέσω θεσμών όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης, είπε ο Φόστερ σε συνέντευξη Τύπου.
 
Το ΗΒ έστειλε μια ομάδα “σταθεροποίησης” της χώρας μετά το σεισμό στην πρωτεύουσα και στο προσωπικό της περιλαμβάνονται ειδικοί σε σωφρονιστικά ζητήματα οι οποίοι θα συμβάλλουν στην ανοικοδόμηση του δικτύου των φυλακών, πολλές από τις οποίες υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν ολοσχερώς από την ισχυρή δόνηση.
 
Πάνω από 5.000 κρατούμενοι απέδρασαν. Πολλοί παραμένουν ασύλληπτοι. “Θα συνεργαστούμε με τις αρχές για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο σωφρονιστικό σύστημα”, είπε ο Φόστερ.
 
Οι Βρετανοί ειδικοί θα παράσχουν συμβουλές για την ανοικοδόμηση των φυλακών, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αντιμετώπιση των ανηλίκων κακοποιών, πρόσθεσε.
 
Οι ειδικοί αυτοί έχουν επιτελέσει στο παρελθόν ανάλογο έργο στο Κόσοβο, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε