Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Η Χαμάς αποκλείει διείσδυση της Μοσάντ στους κόλπους της

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, απέκλεισε το ενδεχόμενο να διείσδυσε στους κόλπους του η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ πριν από τη δολοφονία στελέχους της σε ξενοδοχείο στο Ντουμπάι.

“Η Χαμάς απορρίπτει όλες τις κατηγορίες και σημειώνει πως το γεγονός ότι ο Μαχμούντ αλ Μαμπχούχ παρακολουθείτο από πράκτορες της Μοσάντ δεν σημαίνει ότι διείσδυσε στο κίνημα” η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών, αναφέρεται σε ανακοίνωση της. η Χαμάς σημειώνει επίσης, ότι “θα ήταν πιο χρήσιμη μια συνεργασία και άμεσες επαφές με (την αστυνομία) του Ντουμπάι όσον αφορά τη δολοφονία του Μαχμούντ αλ Μαμπχούχ από τις βιαστικές δηλώσεις στους δημοσιογράφους”.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντουμπάι, Ντάχι Χαλφάν, δήλωσε ότι ένα άτομο του στενού κύκλου του Μαμπχούχ ενημέρωσε τους δράστες της δολοφονίας του σχετικά με τις κινήσεις του. Ο Χαλφάν συστήνει εξάλλου στη Χαμάς να πραγματοποιήσει “εσωτερική έρευνα για να αποκαλύψει το άτομο που άφησε να διαρρεύσουν πληροφορίες για τις ακριβείς μετακινήσεις του Μαμπχούχ”. 

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχης Αμπντάλα μπεν Ζάγεντ αλ Ναχαγιάν, δήλωσε ότι η χρήση πλαστών διαβατηρίων στη δολοφονία του στελέχους της Χαμάς, στο Ντουμπάι, αποτελεί απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια και δεσμεύτηκε για την προσαγωγή στη δικαιοσύνη αυτών που κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε