Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Η Χαμάς ασκεί πιέσεις με …κινούμενα σχέδια

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, σε μια προσπάθεια ν΄ασκήσει πιέσεις στις ισραηλινές αρχές, προέβαλε σήμερα στην ιστοσελίδα της ένα 3λεπτο φιλμ κινουμένων σχεδίων.

Το φιλμ αφορά στον ισραηλινό στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ που κρατεί εδώ και 4 χρόνια και τον οποίο θέλει να ανταλλάξει με εκατοντάδες παλαιστινίους κρατουμένους.

Στο μικρό αυτό φιλμ εμφανίζεται ο πατέρας του Σαλίτ, Νόαμ, να γερνάει περιφερόμενος στους έρημους δρόμους μιας ισραηλινής πόλης, ενώ ακούγεται η πραγματική φωνή του γιου του, από αποσπάσματα παλαιότερων ηχογραφημένων μηνυμάτων του, να απευθύνει έκκληση στην ισραηλινή κυβέρνηση να αφήσει ελεύθερους παλαιστίνιους κρατουμένους για να αφεθεί ελεύθερος και ο ίδιος.

Στο τέλος του φιλμ ο Γκιλάντ Σαλίτ παραδίδεται στους Ισραηλινούς μέσα σε φέρετρο καλυμμένο με την ισραηλινή σημαία. Όμως, αυτό δεν είναι παρά ένας εφιάλτης:”Η ελπίδα υπάρχει ακόμα”, ακούγεται να λέει μια φωνή.

Πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα προς το Ισραήλ ότι εάν η ανταλλαγή των κρατουμένων δε γίνει σύντομα, η τύχη του Γκιλάντ Σαλίτ θα είναι ίδια με αυτήν του ισραηλινού πιλότου Ρον Αράντ, ο οποίος είχε απαχθεί στο νότιο Λίβανο το 1986 και πέθανε στη διάρκεια της αιχμαλωσίας του. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε