Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η αλ Κάιντα κρατά όμηρο 70χρονο Αμερικανό – Μήνυμα αλ Ζαουάχρι προς Ομπάμα

Η αλ Κάιντα κρατά όμηρο 70χρονο Αμερικανό – Μήνυμα αλ Ζαουάχρι προς Ομπάμα

Άνδρας που φέρεται να εμπλέκεται στην αμερικανική βοήθεια στο Πακιστάν από τη δεκαετία του ’70 έχει απαχθεί από την τρομοκρατική οργάνωση.

Η αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή με μήνυμα του αρχηγού της, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι ανακοίνωσε το SITE, το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων.

Σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του 70χρονου Γουάρεν Γουέινσταϊν, ο οποίος απήχθη από το σπίτι του του στη Λαχόρη του Πακιστάν στις 13 Αυγούστου, ο Ζαουάχρι ζήτησε από το Λευκό Οίκο να σταματήσουν οι αεροπορικές επιδρομές στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, στη Σομαλία και στην Υεμένη, καθώς και να αφεθούν ελεύθεροι κρατούμενοι, ανάμεσά τους και συγγενείς του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Σε μήνυμά του που διήρκεσε 31 λεπτά, ο αλ- Ζαουάχρι είπε μεταξύ άλλων ότι «όπως οι Αμερικανοί φυλακίζουν όλους εκείνους που υποψιάζονται ότι έχουν σχέσεις με την αλ Κάιντα και τους Ταλιμπάν, έχουμε θέσει υπό κράτηση αυτόν τον άνδρα ο οποίος εμπλέκεται στην αμερικανική βοήθεια στο Πακιστάν από τη δεκαετία του ’70».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αλ Κάιντα σχεδίαζε δολοφονία Σαρκοζί!

Ο Μπιν Λάντεν φοβόταν προδοσία μέσα από την Αλ Κάιντα

Με εκστρατεία 100 επιθέσεων η Αλ Κάϊντα εκδικείται τον θάνατο του Μπιν Λάντεν

Φοβούνται επίθεση με δηλητήριο οι ΗΠΑ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε