Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Η απάντηση του Σόιμπλε στις απειλές Τραμπ

Η απάντηση του Σόιμπλε στις απειλές Τραμπ

Η Γερμανία δεν καταλαβαίνει από απειλές. Και το έχει αποδείξει στο πέρασμα των χρόνων. Η Γερμανία δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω και αποδεικνύεται καθημερινά. Δεν την τρομάζουν (ακόμα) οι απειλές Τραμπ ότι θα επιβάλλει δασμούς στα γερμανικά αυτοκίνητα. Όχι. Και περιμένει.

Γιατί ξέρει ότι πολλά από αυτά που σήμερα διατείνεται ότι θα κάνει ο Τραμπ, όπως λένε, δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη. Αυτό ισχύει, για παράδειγμα, για την επιβολή δασμών 35% σε γερμανικά αυτοκίνητα και συγκεκριμένα στην BMW, στην οποία αναφέρθηκε ο επόμενος αμερικανός πρόεδρος.

Με το που γνωστοποιήθηκαν οι απειλές του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, του απάντησαν η καγκελάριος Μέρκελ, ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε. Το βαρύ πυροβολικό της Γερμανίας δηλαδή.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο Σόιμπλε ήταν εκείνος που απάντησε τελευταίος. Μιλώντας στη γερμανική δημόσια τηλεόραση παραδέχθηκε καταρχήν ότι η Γερμανία και η Ευρώπη εν γένει βρίσκονται αντιμέτωπες με τεράστιες προκλήσεις, τις οποίες και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και όσον αφορά τις απειλές Τραμπ για επιβολή δασμών σε γερμανικά προϊόντα ήταν λιτός και κατηγορητματικός.

«Όποιος ποντάρει στην οικονομική ανάπτυξη, πρέπει να επενδύσει στο ελεύθερο εμπόριο και όχι στον προστατευτισμό», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο «heute-journal» του ZDF, προσθέτοντας ότι στο παγκόσμιο εμπόριο υπάρχουν διεθνείς κανόνες και συμφωνίες, οι οποίες δεν αμφισβητούνται «(…) ούτε από μια νέα αμερικανική κυβέρνηση».

με πληροφορίες από την DW

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε