Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η απεργία στην Iberia έχει παραλύσει τα αεροδρόμια της Ισπανίας

Η απεργία στην Iberia έχει παραλύσει τα αεροδρόμια της Ισπανίας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.02.2013 | 15:25
Πρώτη δημοσίευση: 18.02.2013 | 15:25

Οι εργαζόμενοι στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ισπανίας, την Iberia, ξεκίνησαν σήμερα πενθήμερη απεργία με αποτέλεσμα να ακυρωθούν περισσότερες από 1.220 πτήσεις μέχρι την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η απεργία θα κοστίζει καθημερινά περί τα δέκα εκατομμύρια ευρώ.

Σημειωτέον ότι ο τουρισμός είναι ένας από τους τομείς από τους οποίους αναμένεται να ενισχυθεί η πληγείσα οικονομία της χώρας.

Τον Μάρτιο θα ακολουθήσουν άλλα δύο απεργιακά κύματα--από πέντε ημέρες το καθένα.

Σήμερα Δευτέρα περισσότερες από 230 πτήσεις ματαιώθηκαν, περιλαμβανομένων πτήσεων της Iberia και άλλων θυγατρικών της αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους--Vueling, Air Nostrum και Iberia Express.

Οι ιπτάμενοι και το προσωπικό εδάφους αντιτίθενται στην απόφαση της ιδιοκτήτριας εταιρείας της Iberia, International Airlines Group, να προχωρήσει σε περικοπές περίπου 3.800 θέσεων εργασίας--σχεδόν το 20% του δυναμικού της--ύστερα από την συγχώνευσή της με τον εθνικό αερομεταφορέα της Βρετανίας, British Airways, το 2011.

Στα σχέδια της International Airlines Group περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι μειώσεις μισθών και ο περιορισμός της δυνατότητας του δικτύου της Iberia κατά 15%.
Οι πιλότοι αναμένεται να συμμετάσχουν στην απεργία από τις 4 Μαρτίου.

Όπως ανακοίνωσε η Iberia, έχει τοποθετήσει τους 60.000 με 70.000 πελάτες της των οποίων οι πτήσεις ακυρώθηκαν, σε άλλες πτήσεις. Οι υπόλοιποι θα αποζημιωθούν.

Η αεροπορική εταιρεία υποστηρίζει ότι έχει καταγράψει απώλειες 850 εκατομμυρίων ευρώ από το 2008 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012, γεγονός που την οδήγησε στη λήψη "δραστικών μέτρων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ισπανία: Ξεσηκωμός των υπαλλήλων της Iberia για τη συγχώνευση με την British Airways

Η Iberia απειλεί με 4.500 απολύσεις

Η αεροπορική Iberia κόβει 20% τους μισθούς των πιλότων   Διαδώστε αυτό το άρθρο