Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Η απίστευτη ιστορία ενός Ιάπωνα ομήρου στο Αφγανιστάν

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Οι απαγωγείς του δεν είχαν ιδέα τι σημαίνει internet και του έδωσαν ένα κινητό να τους … εξηγήσει!

Πέντε μήνες έμεινε όμηρος στο Αφγανιστάν ο Κοσούκε Τσουνεόκα. Οι απαγωγείς του, οι οποίοι του φέρθηκαν καλά, όπως δήλωσε ήταν τόσο… απλοϊκοί άνθρωποι και προφανώς τόσο μακρυά από την τεχνολογία που έφτασαν σε σημείο να… τον βοηθήσουν να δραπετεύσει.
Ο 41χρονος Ιάπωνας δήλωσε ότι δεν έπεσε θύμα των Ταλιμπάν, αλλά μελών της οργάνωσης Χεζμπ-ε-Ισλάμι οι οποίοι όπως ανέφερε δεν γνώριζαν παρά τα στοιχειώδη.
“Είχαν ακούσει τη λέξη ίντερνετ, αλλά δεν ήξεραν περί τίνος πρόκειται”, δήλωσε ο πρώην όμηρος που εκμεταλλεύτηκε την ευπιστία τους, και κατάφερε να στείλει δύο μηνύματα μέσω ίντερνετ την Παρασκευή…
“Μια ημέρα, ένας από αυτούς ήρθε κοντά μου με ένα κινητό τηλέφωνο και με ρώτησε σε τι χρησιμεύει. Σκέφτηκα τότε πως είναι μοναδική ευκαιρία”, είπε και εξήγησε πως αφού ενεργοποίησε την πρόσβαση στο Ιντερνετ, έστειλε λίγες γραμμές στο Twitter, λέγοντας πως “ζει, αλλά είναι φυλακισμένος” και έδωσε στοιχεία για το που βρίσκεται, χωρίς οι απαγωγείς του να καταλάβουν τίποτε!
Όπως ήταν φυσικό οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα, όμως δεν χρειάστηκε να επέμβουν. Οι απαγωγείς αποφάσισαν να τον απελευθερώσουν την επόμενη ημέρα…
Φτάνοντας στην Ιαπωνία, μια χώρα όπου η τεχνολογία είναι μέρος της καθημερινότητας ακόμη και των μικρών παιδιών, άφησε άφωνους τους πάντες. Ο ίδιος εξηγεί πως οι απαγωγείς του απλά… ζουν σε διαφορετικό κόσμο!


Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε