Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Η απίστευτη ιστορία του σκύλου που έσωσε τη ζωή του 7χρονου Luke

Η απίστευτη ιστορία του σκύλου που έσωσε τη ζωή του 7χρονου Luke

Οι δυο τους μοιράζονται μια ιδιαίτερη σχέση αγάπης. Ο 7χρονος Luke είναι αχώριστος από το λαμπραντόρ του Jedi. Αυτός ο μοναδικός δεσμός ήταν που έσωσε και τη ζωή του 7χρονου.

Ήταν μέσα στη νύχτα και η μητέρα του δεν είχε ελέγξει τα επίπεδα σακχάρου στον γιο της. Όλοι είχαν πέσει για ύπνο. Ο μικρός Jedi όμως ήταν σε απόσταση αναπνοής από το μικρό αγοράκι. Αισθάνθηκε ότι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του ήταν ανησυχητικά χαμηλά.

Πήγε στο κρεβάτι της μητέρας του και ανέβηκε πάνω της μέχρι να καταφέρει να την ξυπνήσει. Όταν το έκανε και έλεγξε τον διαβητικό γιο της, ανακάλυψε πως τα επίπεδα γλυκόζης ήταν πολύ χαμηλά. “Ο Luke ήταν ξαπλωμένος κοντά μου και χωρίς τον Jedi δεν θα είχα καταλάβει πως υπήρχε πρόβλημα”, δήλωσε η μητέρα του 7χρονου Dorrie Nuttall στο Facebook, με την ιστορία να γίνεται γρήγορα viral.

Ήταν στην ηλικία των δύο που ο μικρός Luke είχε διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 1, μορφή της νόσου που έχουν μόνο το 5% των ανθρώπων με διαβήτη. “Δεν έχουμε ούτε ένας μέλος της οικογένειάς μας με διαβήτη. Δεν ήξερα τίποτα για αυτό. Τίποτα. Πολλά παιδιά παθαίνουν σχεδόν κατά τη διάγνωσή του. Οι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν τα προειδοποιητικά σημάδια”, δήλωσε στο CBS.

Αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία του γιου της στο facebook για να δείξει την απίστευτη σχέση ανάμεσα στον γιο της και το σκυλάκι του. Μπορεί στο σπίτι τους να υπάρχουν μόνιτορ και σύστημα συνεχούς παρακολούθησης της γλυκόζης στο αίμα του, αλλά το πιο σημαντικό είναι ο Jedi.

Όταν ήταν μόλις 11 εβδομάδων, ο Jedi άρχισε να εκπαιδεύεται ως diabetic alert dog (DAD) και πέντε χρόνια μετά μπορεί να αναγνωρίσει με τη μύτη τα προειδοποιητικά σημάδια. “Αγαπούν ο ένας τον άλλο. Είναι πολύ δυνατό και όμορφο. Όπου είναι ο Luke, είναι κοντά και ο Jedi. Εκτός από το ότι σώζει από πολλά προβλήματα τον Luke, ο Jedi είναι κοντά για να μη νιώθει μόνος και φοβισμένος. Είναι η σταθερή συντροφιά του”.

Πηγή: cbsnews

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε