Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Η αστυνομία συνέλαβε δημοσιογράφο που αποκάλυψε τις “πομπές” αστυνομικών!

Η αστυνομία συνέλαβε δημοσιογράφο που αποκάλυψε τις “πομπές” αστυνομικών!

Ένας δημοσιογράφος που αποκάλυψε υποθέσεις διαφθοράς στην αστυνομία συνελήφθη από την….αστυνομία φυσικά!

Η αστυνομία στο Βιετνάμ συνέλαβε έναν δημοσιογράφο ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες περί δωροδοκίας έπειτα από τις αποκαλύψεις που έκανε ο ίδιος περί διαφθοράς στην αστυνομία, ανέφεραν δημοσιεύματα την Τρίτη.

    Ο Χοάνγκ Χουόνγκ, 39 ετών, συνελήφθη την Δευτέρα στην πόλη Χο Τσι Μινχ, ανέφερε η εφημερίδα Τανχ Νιεν.

    Ο Χουόνγκ δημοσίευσε πέρυσι μια σειρά άρθρων στην εφημερίδα Τουόι Τρε στα οποία αποκάλυπτε ότι στελέχη της τροχαίας δέχονταν δωροδοκίες για να παραβλέπει παραβάσεις.

    Ο δημοσιογράφος παρέστησε ότι ήταν ένας παραβάτης του οποίου η μοτοσικλέτα είχε κατασχεθεί κι έδωσε 15 εκατομμύρια Ντονγκ (715 δολάρια) μέσω ενός μεσολαβητή σε έναν πρώην αστυνομικό για να του επιστραφεί το όχημα.

    Ο Χουόνγκ αποκάλυψε στην συνέχεια την υπόθεση δωροδοκίας στην εφημερίδα και η αποκάλυψη προκάλεσε κοινωνική οργή για την διαφθορά στην αστυνομία.

    Ο Χουόνγκ «δεν είχε κίνητρο να διαπράξει» δωροδοκώντας τον πρώην αστυνομικό, δήλωσε ο δικηγόρος Βού Λόι στην κυβερνητική εφημερίδα Αν Νινχ Θου Ντο.

    Ο κατηγορούμενος ενεπλάκη στον «πόλεμο κατά της διαφθοράς» δήλωσε ο δικηγόρος.

    Ένας άλλος δικηγόρος, ο Τρινχ Αν Ντουνγκ, δήλωσε ότι ο Χουόνγκ «πρέπει να επαινεθεί ως ένα καλό παράδειγμα στον πόλεμο κατά της διαφθοράς».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε