Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Η δολοφονία του διάσημου μοντέλου! Την νάρκωσε και την σκότωσε ο αδελφός της για τα καυτά βίντεο στο Facebook

Η δολοφονία του διάσημου μοντέλου! Την νάρκωσε και την σκότωσε ο αδελφός της για τα καυτά βίντεο στο Facebook

Η πακιστανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη για φόνο του αδελφού μιας στάρλετ των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος ομολόγησε πως σκότωσε την αδελφή του για λόγους “τιμής”.

Η Καντίλ Μπαλόχ, μια όμορφη μελαχρινή με σαρκώδη χείλη που συχνά συγκρινόταν με την αμερικανίδα Κιμ Καρντάσιαν, στραγγαλίσθηκε στο σπίτι των γονιών της στην επαρχία Πεντζάμπ, κοντά στη Μουλτάν.

Το θύμα ήταν 20 ετών και το πραγματικό όνομά του ήταν Φόζια Αζίμ. Ήταν δημοφιλής μεταξύ των νέων για τον τρόπο που εναντιωνόταν στα ταμπού, ενώ ταυτόχρονα οι συντηρητικοί την κατέκριναν.

“Η αστυνομία συνέλαβε το βράδυ του Σαββάτου τον Μουχάμαντ Ουάσιμ, αδελφό της Καντίλ Μπαλόχ, για τον φόνο της αδελφής του”, δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Αζάρ Ακράμ.

“Ο Ουάσιμ ομολόγησε το έγκλημά του, δηλώνοντας ότι σκότωσε την αδελφή του για λόγους τιμής, έπειτα από πρόσφατα σκανδαλώδη βίντεο που αναρτήθηκαν τα περισσότερα στο Facebook”, πρόσθεσε ο αστυνομικός.

Ο ύποπτος αφηγήθηκε στους αστυνομικούς πώς νάρκωσε την αδελφή του πριν την στραγγαλίσει.

 

Δεκάδες χιλιάδες χρήστες ακολουθούσαν την Καντίλ Μπαλόχ στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Εμφανιζόταν σ’ αυτούς τακτικά –πάντα προσεκτικά χτενισμένη και μακιγιαρισμένη– σε προκλητικές πόζες, που μερικές φορές θεωρούνταν σκανδαλώδεις από τους πιο συντηρητικούς συμπατριώτες της.

Όμως αν οι επικριτές την κατηγορούσαν και την προσέβαλαν στο Ίντερνετ, άλλοι την θαύμαζαν για την ελευθερία και το θάρρος της να εκφράζεται, πράγματα ασυνήθιστα για γυναίκα σε μια πολύ πατριαρχική κοινωνία.

Η Καντίλ είχε συζητηθεί μάλιστα πολύ στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, όταν ανήρτησε φωτογραφία της με κατακόκκινο φόρεμα με ντεκολτέ, αψηφώντας ανοικτά την έκκληση του πακιστανού προέδρου που ζήτησε από τους νέους να γυρίσουν την πλάτη σ’ αυτή τη “δυτική” γιορτή.

Πιο πρόσφατα είχε ποζάρει με έναν σημαντικό θρησκευτικό αξιωματούχο, τον οποίο γελοιοποίησε κάνοντας νάζια και φορώντας τον σκούφο του από αστρακάν. Ο μουφτής στη συνέχεια παύθηκε από μια θρησκευτική επιτροπή.

Η αστυνομία άνοιξε την έρευνα έπειτα από μήνυση του πατέρα της, ο οποιος κατηγόρησε τον γιό του ότι την σκότωσε “επειδή ήθελε να σταματήσει η αδελφή του την σόουμπιζ”.

Ο θάνατος της νεαρής γυναίκας προκάλεσε ζωηρές αντιδράσεις στο Πακιστάν, όπου εκατοντάδες γυναίκες σκοτώνονται κάθε χρονο από συγγενείς τους με πρόσχημα ότι προσέβαλαν την οικογενειακή “τιμή”.

Μια αμφιλεγόμενη διάταξη του ισλαμικού δικαίου που ισχύει στο Πακιστάν, προβλέπει πως οι άνδρες που σκοτώνουν γυναίκες της οικογένειάς τους μπορούν να αποφύγουν την καταδίκη αν οι συγγενείς τους “συγχωρήσουν” με αντάλλαγμα την καταβολή χρηματικής αποζημίωσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε