Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Η δραματική διάσωση οικογένειας από τις φλόγες (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Η δραματική διάσωση οικογένειας από τις φλόγες (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Ο Τιμ και η Τάμι Χολμς είδαν το σπίτι τους, στην Τασμανία, να παραδίδεται στις φλόγες και τις ζωές των ίδιων και των εγγονιών τους να απειλούνται. Μια από τις συγκλονιστικές ιστορίες από την Αυστραλία που έχει παραδομένη στις καταστροφικές πυρκαγιές.

Είναι μια από τις πολλές συγκλονιστικές ιστορίες ανθρώπινης επιβίωσης.

Ο Τιμ και η Τάμι Χολμς κατάφεραν να σώσουν τα πέντε εγγόνια τους από την καταστροφική μανία της πύρινης λαίλαπας που εδώ και πολλές μέρες καταστράφει τα πάντα στο διάβα της σε Τασμανία και Αυστραλία.
ΦΩΤΟ YouTube
Το ζευγάρι έμενε στο Ντάναλεϊ της Τασμανίας. Η κόρη τους, Μπόνι Γουόκερ, είχε αφήσει την 11 Ματίλντα, τον 9χρονο Λίαμ, τον 6χρονο Κάλεμπ, την 4χρονη Έσθερ και τη δυο ετών Σαρλότ στους γονείς της γιατί έπρεπε να παραβρεθεί σε μια κηδεία.
ΦΩΤΟ YouTube
Όταν ο Τιμ Χολμς είδε τις φλόγες να κυκλώνουν το σπίτι του, αμέσως μαζί με την 62χρονη σύζυγό του οδήγησαν τα παιδιά στη θάλασσα για να τα σώσουν. Βρήκαν και οι επτά καταφύγιο στο νερό, κάτω από μια ξύλινη προβλήτα.
Ο Χολμς είχε την ψυχραιμία να βγάλει φωτογραφίες και να τις στείλει στην κόρη του για να την ειδοποιήσει πως όλοι ήταν ζωντανοί.
ΦΩΤΟ YouTube

Ανέπνεαν με δυσκολία εξαιτίας του καπνού. Αλλά κατάφεραν να μείνουν στο νερό σχεδόν τρεις ώρες, πριν ο Τιμ Χολμς βρει μια βάρκα που τους απομάκρυνε από τον κίνδυνο.
ΦΩΤΟ YouTube

Εκατοντάδες Αυστραλοί πυροσβέστες δίνουν, στο μεταξύ, άνιση μάχη για να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα στην νοτιοανατολική πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας. Όμως ο καύσωνας επιστρέφει τις επόμενες ώρες και το έργο τους θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο.
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Οι θερμοκρασίες, οι οποίες είχαν υπερβεί τους 40 βαθμούς Κελσίου αυτές τις μέρες υποχώρησαν το τελευταίο 24ωρο, προσφέροντας βοήθεια στους πυροσβέστες. Σύμφωνα όμως με τις προβλέψεις, νέο κύμα καύσωνα αναμένεται από την Παρασκευή.
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Εδώ και μια εβδομάδα, οι καταστροφικές πυρκαγιές «σαρώνουν» τα πάντα. Η περιοχή που έχει πληγεί ιδιαίτερα είναι το νησί της Τασμανίας.
Φωτογραφία Reuters
Περίπου 130 πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη την Πέμπτη με τουλάχιστον 15 από αυτές να βρίσκονται εκτός ελέγχου.
Τουλάχιστον 350.000 εκτάρια δάσους, θάμνων, καλλιεργειών και βοσκοτόπων κάηκαν στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, την πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αυστραλίας. Από τις πυρκαγιές έχουν καεί χιλιάδες πρόβατα, ενώ όσα ζώα επέζησαν, δυσκολεύονται να βρουν τροφή. Δεν υπάρχουν ανθρώπινα θύματα.
Φωτογραφία Reuters
Το 2009, οι πυρκαγιές που ξεκίνησαν από έναν κεραυνό στην πολιτεία της Βικτώρια είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 173 ανθρώπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόλαση φωτιάς στην Τασμανία, 100 αγνοούμενοι

Στις φλόγες η Τασμανία – Πληροφορίες για ένα νεκρό

Πρωτοφανής καύσωνας στην Αυστραλία! Λιποθυμούν στην μέση του δρόμου!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε