Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Η εισαγγελία του Μιλάνου προσάγει σε δίκη τον Μπερλουσκόνι – «Πρόκειται για φάρσα» απαντά εκείνος

ΦΩΤΟ REUTERS

Κατάχρηση εξουσίας και υποστήριξη εκπόρνευσης ανηλίκων είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Ιταλός πρωθυπουργός μετά την απόφαση της εισαγγελίας να τον προσάγει σε δίκη.

Και επίσημα η εισαγγελία του Μιλάνου ζήτησε την προσαγωγή σε δίκη του Ιταλού πρωθυπουργού για το σκάνδαλο «Ρουμπί-γκέιτ», κατηγορώντας τον για κατάχρηση εξουσίας και υποστήριξη εκπόρνευσης ανηλίκων.

Ο δικαστικός αρμόδιος για τις προκαταρκτικές έρευνες έχει τώρα πέντε ημέρες στην διάθεσή του για να αποφασίσει αν θα δώσει «πράσινο φως» στην άμεση δικαστική κρίση του «καβαλιέρε». Αν το θεωρεί, όμως αναγκαίο θα μπορεί να ζητήσει και παράταση, πριν ανακοινώσει την τελική απόφασή του.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ιταλού πρωθυπουργού, θεωρούν ότι η διαδικασία που ακολουθείται είναι λανθασμένη, από τη στιγμή για που το αδίκημα υποστήριξης ανηλίκων δεν προβλέπεται η άμεση προσαγωγή σε δίκη.

Οι εισαγγελείς, όμως, πιστεύουν ότι η έρευνα είναι ενιαία και ότι το τηλεφώνημα με το οποίο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ζήτησε από την αστυνομία του Μιλάνου, τον περασμένο Μάιο να αφεθεί ελεύθερη η μαροκινή Ρούμπι Καρίμα (κατηγορία κατάχρησης εξουσίας), συνδέεται άμεσα με τα γνωστά πάρτι στη βίλα του Άρκορε (κατηγορία υποστήριξης εκπόρνευσης ανηλίκων).

Οι δικηγόροι του μεγιστάνα-πρωθυπουργού, ελπίζουν, από τη μεριά τους, ότι θα καταφέρουν, τελικά, να αλλάξουν την πορεία της έρευνας, πετυχαίνοντας την ανάθεση της υπόθεσης σε ειδικό δικαστήριο για πολιτικούς –για την κατάχρηση εξουσίας– και στην εισαγγελία της πόλης Μόντζα για την υποτιθέμενη συμμετοχή ανηλίκων στις γιορτές του Ιταλού πρωθυπουργού.

«Διερωτώμαι ποιος θα την πληρώσει για αυτή τη ντροπή, για αυτό το αίσχος. Στο τέλος, πρόκειται να πληρώσει το κράτος. Αλλά οι δικαστικοί πρέπει να είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους και εμείς θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση», ήταν η αρχική τοποθέτηση του «καβαλιέρε».

«Ως προς αυτή την ιστορία των δικών, μπορώ μόνο να πω ότι είναι μία φάρσα, πρόκειται για κατηγορίες χωρίς καμία βάση. Το σύνολο της έρευνας δεν έχει στόχο παρά την δυσφήμηση από τα μέσα ενημέρωσης…Δεν ανησυχώ για μένα προσωπικά. Είμαι ένας πλούσιος κύριος που μπορεί να περάσει τον χρόνο του κατασκευάζοντας νοσοκομεία για παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως ήθελα πάντα», είπε στους δημοσιογράφους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε