Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Η εκπαίδευση δεν είναι δαπάνη, αλλά επένδυση" φωνάζουν οι καθηγητές

`Η εκπαίδευση δεν είναι δαπάνη, αλλά επένδυση` φωνάζουν οι καθηγητές
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.09.2011 | 15:35
Πρώτη δημοσίευση: 20.09.2011 | 15:35

Με αυτό το σύνθημα τα συνδικάτα καλούν τους 21.000 εκπαιδευτικούς της περιφέρειας της Μαδρίτης να διαδηλώσουν απόψε στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Τα παρατράγουδα στην παιδεία φαίνεται σίγουρα δεν είναι μόνο ελληνικό "προνόμιο". Την ώρα που στην χώρα μας κιδυνεύει να χαθεί το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια (διαβάστε την σχετική είδηση), οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Μαδρίτη πραγματοποιούν σήμερα και αύριο απεργία φωνάζοντας "όχι στις περικοπές".

Οι περικοπέ αυτές στην εκπαίδευση αποφασίσθηκαν σε μια περίοδο που οι διάφορες περιφέρειες της Ισπανίας έχουν κληθεί να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους.Οι εκπαιδευτικοί της χώρας καλούνται να αυξήσουν φέτος τις ώρες διδασκαλίας από 18 σε 20, από τις 37,5 ώρες που εργάζονται συνολικά την εβδομάδα, μειώνοντας έτσι το χρόνο της προετοιμασίας τους για να διδάξουν. Σύμφωνα με τα συνδικάτα, το μέτρο αυτό θα οδηγήσει στην επιδείνωση της ποιότητας της εκπαίδευσης.Στην απεργία στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετέχει το 70% ως 80% των εκπαιδευτικών της περιφέρειας, σύμφωνα με τα συνδικάτα, παρόλο που οι περιφερειακές αρχές ρίχνουν το ποσοστό συμμετοχής στο 43%.

Οι μαθητές είναι στο πλευρό των καθηγητών τους
Οι μαθητές είναι στο πλευρό των καθηγητών τους

Διαβάστε επίσης: Χιλιάδες στους δρόμους της Μαδρίτης για την Παιδεία   Διαδώστε αυτό το άρθρο