Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Η εμπιστοσύνη του Moody’s στη …Φινλανδία!

Η εμπιστοσύνη του Moody’s στη …Φινλανδία!

Η Φινλανδία είναι η τελευταία χώρα της ευρωζώνης που διατηρεί την καλύτερη δυνατή αξιολόγηση (AAA) της πιστοληπτικής της ικανότητας με “σταθερή” προοπτική.

Η Φινλανδία εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή της που διατηρεί την “εμπιστοσύνη” του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s.

“Το υπουργείο Οικονομικών διαπιστώνει με μεγάλη ικανοποίηση την μεγάλη εμπιστοσύνη του Moody’s στην ικανότητα της Φινλανδίας να διαχειριστεί την οικονομία της”, σύμφωνα με ανακοίνωση το υπουργείου.

Ο Moody’s ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει από “σταθερή” σε “αρνητική” την προοπτική της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας τριών χωρών που βαθμολογούνται επίσης με τριπλό Α: της Γερμανίας, του Λουξεμβούργου και της Ολλανδίας, επιτρέποντας μόνον στη Φινλανδία να έχει πλέον αξιολόγηση ΑΑΑ και “σταθερή” προοπτική μεταξύ των 17 χωρών μελών της ευρωζώνης.

“Ο Moody’s, ωστόσο, υπογράμμισε ότι η οικονομία και τα δημοσιονομικά της Φινλανδίας θα βρεθούν σε μία περίπλοκη κατάσταση όσο συνεχίζεται η κρίση της ευρωζώνης, αν δει κανείς τα προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν στους κύριους τομείς εξαγωγών της Φινλανδίας”, προσθέτει το υπουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Moody’s: Υποβάθμισε Γερμανία, Ολλανδία και Λουξεμβούργο λόγω… Ελλάδας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε