Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Η γαλλική αντικατασκοπία ανέλαβε τον εντοπισμό των 4 παιδιών-ομήρων στο Καμερούν

Η γαλλική αντικατασκοπία ανέλαβε τον εντοπισμό των 4 παιδιών-ομήρων στο Καμερούν

Τρομοκρατική οργάνωση κρύβεται πίσω από την απαγωγή των επτά Γάλλων ομήρων, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, ωστόσο οι αρχές δεν έχουν κανένα άλλο στοιχείο για την κατάστασή τους.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η γαλλική κυβέρνηση έχει αναθέσει την υπόθεση στην αντικατασκοπία, την Κεντρική Διέυθυνση Εσωτερικών Πληροφορίων ( DCRI), ενώ υπάρχει και εντολή για προκαταρκτική έρευνα για “απαγωγή από οργανωμένη σπείρα που σχετίζεται με τρομοκρατικές ενέργειες”.

 Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε “επονείδιστη” πράξη την απαγωγή των επτά πολιτών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ.

Και πρόσθεσε πως “είναι η πρώτη φορά που παιδιά συλλαμβάνονται ως όμηροι. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, με τη βοήθεια των αρχών της Νιγηρίας και του Καμερούν, προκειμένου να εντοπίσουμε τους συμπατριώτες μας. Είναι πιθανόν να έχουν μεταφερθεί στη Νιγηρία”. Τέλος υπενθύμισε ότι το Παρίσι έχει εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία αποτρέποντας τους υπηκόους του να ταξιδεύουν στα βόρεια του Καμερούν.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αμύνης, Ζαν-ιβ Λε Ντριάν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο “France 2”, επισήμανε: “Εκτιμούμε πως είναι η ομάδα Μπόκο Χαράμ (της Νιγηρίας) εκείνη που εκτέλεσε την απαγωγή, όμως δεν έχουμε ακόμη την υπογραφή της στην πράξη αυτή”.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, διεμήνυσε πως η χώρα του δεν πρόκειται “να υποχωρήσει ενώπιον των τρομοκρατικών ομάδων”, αναφερόμενος στο σύνολο των 15 ομήρων που σήμερα κρατούνται σε διαφορετικά σημεία της αφρικανικής ηπείρου. Και πρόσθεσε: “Θα πρέπει να καταβάλλουμε το μέγιστο των προσπαθειών μας (ώστε να επιτύχουμε να απελευθερωθούν οι όμηροι), αλλά το χειρότερο θα ήταν να υποχωρήσουμε. Εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε ενώπιον των τρομοκρατικών ομάδων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανησυχία Ολάντ για την απαγωγή επτά Γάλλων στο Καμερούν

 

Η οργάνωση Ανσάρου πίσω από την απαγωγή του Έλληνα στη Νιγηρία

 

Θρίλερ με Έλληνα ανάμεσα στους απαχθέντες στη Βόρεια Νιγηρία

 

Νιγηρία: Πειρατές επιτέθηκαν σε πλοίο και απήγαγαν τέσσερις ναυτικούς – Οι τρεις είναι Ιταλοί

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε