Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η γερμανική αστυνομία "κατασκοπεύει" τις συνομιλίες των χρηστών του internet

Η γερμανική αστυνομία `κατασκοπεύει` τις συνομιλίες των χρηστών του internet
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.10.2011 | 19:25
Πρώτη δημοσίευση: 11.10.2011 | 19:25

Σάλο έχουν προκαλέσει οι νέες πληροφορίες που διαρρέουν σχετικά με περιπτώσεις όπου οι αρχές στη χώρα χρησιμοποίησαν ένα είδος κατασκοπευτικού λογισμικού.

Το θέμα που έχει ανακύψει με το πρόγραμμα τύπου Trojan βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα των γερμανικών εφημερίδων από το Σαββατοκύριακο, όταν μία ομάδα χάκερς αποκάλυψε την ύπαρξη του.

Πρόκειται για ένα είδος κατασκοπευτικού λογισμικού που έχει σχεδιαστεί για να ερευνά τις Διαδικτυακές επικοινωνίες, το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει στους αστυνομικούς να έχουν πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Το υπουργείο Εσωτερικών της γερμανίας ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι υπάλληλοί του έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν το πρόγραμμα αυτό ενώ τουλάχιστον ακόμη τέσσερις παρόμοιες περιπτώσεις έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας.

Η έρευνα περιπλέκεται καθώς η χρήση του ίδιου του λογισμικού δεν απαγορεύεται βάσει των γερμανικών νόμων με την προϋπόθεση ότι η αστυνομία τηρεί τους κανόνες προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Ένας γερμανός δικηγόρος δήλωσε ότι η αστυνομία παραβίασε αυτούς τους κανόνες τουλάχιστον σε μία περίπτωση, όταν χρησιμοποίησε φωτογραφίες από τον υπολογιστή ενός πελάτη του τις οποίες πήρε με αυτό το λογισμικό.

Αρκετές κρατικές υπηρεσίες έχουν ανακοινώσει ότι έχουν χρησιμοποιήσει το λογισμικό, όμως επιμένουν ότι οι έρευνές τους ήταν νόμιμες.

Η γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης Ζαμπίνε Λόιτχοϊζερ-Σναρενμπέργκερ ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα σχετικά με τις πρακτικές και τα εργαλεία παρακολούθησης που χρησιμοποιούν οι αρχές.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο