Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε ύποπτο για τρομοκρατική επίθεση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που θεωρείται ύποπτος ότι σχεδίαζε να διαπράξει μια επίθεση, γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι οι αρχές πιστεύουν ότι ο συλληφθείς ενδεχομένως συνδέεται με τον ύποπτο που συνελήφθη στην Αυστρία πριν από δύο ημέρες και κατηγορείται για επαφές με τζιχαντιστές.

Στελέχη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του άνδρα και μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια εφόδου σε ένα διαμέρισμα στην πόλη Νιους το Σάββατο, είπε ένας εκπρόσωπος τύπου του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών (LKA). Η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη.

Ο άνδρας κατηγορείται ότι σχεδίαζε να διαπράξει μια «σοβαρή ενέργεια βίαιης ανατροπής» δήλωσε ο Φρανκ Σούλεν, εκπρόσωπος τύπου του LKA στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας. Ο εκπρόσωπος τύπου δεν υπεισήλθε σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητα του συλληφθέντα.

Το περιοδικό Focus από την πλευρά του έγραψε ότι η έφοδος στο Νιους πραγματοποιήθηκε έπειτα από μια πληροφορία των αυστριακών αρχών, οι οποίες συνέλαβαν την 20η Ιανουαρίου ένας 18χρονο σε διαμέρισμα της Βιέννης με την υποψία ότι σχεδίαζε μια επίθεση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε